8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Taşucu alt yapıya kavuşuyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Belde Belediyesi'nin açtığı birinci etap alt yapı ihalesi sonuçlandı.

Taşucu Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan alt yapı ihalesi sonucuna göre, projeyi yüklenen Ak-Eli İnşaat Limited Şirketi ile Taşucu Belediyesi arasında sözleşme imzalandı. Belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşların katılımıyla Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin ile AK-Eli İnşaat Limited Şirketi Yetkilisi İnşaat Yüksek Mühendisi Ali Akten protokole imza attı.

Protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Şahin, "Birinci etap olarak yapılan kanalizasyon isale hattı bin 300 metredir. İhale muhammen bedeli 800 bin YTL olup, ihale sonucunda 160 bin YTL'ye yüklenici firmada kalmıştır. Kanalizasyon çalışmasında 1000'lik ve 700'lük borular kullanılacaktır. Birinci etap çalışma süresi 2 ay sürecektir. Kanalizasyon çalışması Çavuşbucağı Mahallesi'nden Kum Mahallesi'ne giden yol güzergahında başlayacaktır. İşe başlama tarihi 17 Aralık Pazartesi günüdür" dedi.

Beldenin yıllardır yapılamayan alt yapı çalışmalarının kısa zamanda gerçekleştirilecek olmasının kendilerini ve belde halkını sevindirdiğini ifade eden Şahin, "Bugüne kadar yapmış olduğumuz bütün hizmetlerin üstesinden geldiğimiz gibi alt yapı çalışmalarının da son noktasına artık kazmayı vurma zamanı geldi. Yıllardır Taşucu'nun kanayan bir yarası olan alt yapı kanalizasyon ve arıtma tesisi çalışmaları artık son aşamaya gelmiştir. Taşucu halkına vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu halkımızla, meclis üyelerimizle ve belediye çalışanlarımızla birlikte yaşıyoruz. Taşucu, bu hizmetle fosseptik çukurlarından, kokudan ve sivrisinekten kurtulmuş; temiz, modern bir kent olacaktır" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 13:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?