5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Taşucu Belediyesi'ne saldırı!

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Belde Belediyesi binası girişindeki kapının camlarını kıran bir kişi, polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Taşucu'nda esnaflık yapan K.Ö., belediyenin giriş kısmında ve yan tarafında bulunan zabıta odasının camlarını 'zırh' diye tabir edilen kıyma bıçağı ile kırdı. Nöbetçi memur tarafından olay yerine çağrılan polis ekipleri, K.Ö.'yü etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, yaşanan olayı kınadıklarını belirtti. Açıkbaş, "Söz verdiğimiz gibi Taşucu Belediyesi Taşucu halkınındır. Yapılan saldırı da Taşucu halkına yapılmış bir saldırıdır. Taşucu Belediyesi'ne yapılan bu saldırının arkasında menfaat grupları vardır. Belediyemiz hiçbir zümrenin ve hiçbir şahsın belediyesi olamayacaktır. Artık bu belediye sadece Taşucu halkının menfaatleri doğrultusunda hareket edecektir. Belediye belediyeciliğini, esnaf ise esnaflığını bilecek, vatandaş ise vatandaşlık görevini yerine getirecektir. Taşucu Belediyesi bir geçiş süreci yaşamaktadır. Tabii ki yapılan hukuki ve mevzuata uygun işler bazı çıkar çevrelerinin işine gelmeyebilir. Bu çok normaldir, çünkü bazılarının alışmadıkları türde bir idare sistemi oluşturuluyor" dedi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 10:21:18
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 10:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?