4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Taşucu ilçe olma yolunda

Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Belde Belediye Başkanı Ali Şahin, ilçe olma taleplerini resmi bir yazı ile Silifke Kaymakamlığı'na ilettiklerini söyledi. 

26 Eylül 2006 tarihli resmi yazı ile Silifke Kaymakamlığı'na ilçe olma dileklerini bildirdiklerini belirten Şahin, “Yazılı ve görsel basından aldığımız bilgiye göre 300 civarında beldenin ilçe olacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Taşucu Belediyesi olarak 3 Temmuz 1995 yılında Taşucu’nun ilçe olması için Başbakanlık'a bir dosya sunulmuştur. Önceki dosyada özelliklerini özetle belirttiğimiz beldemiz, gerek nüfus yoğunluğu itibarı ile gerekse sosyal ve kültürel gelişmişliği ile halen ilçe olma potansiyeline sahiptir” dedi. 

Şahin, Taşucu'nun ilçe olması için gerekli işlemlerin yapılmasını ve ilçe olma taleplerinin Valilik makamına ve İçişleri Bakanlığı'na bildirilmesini Silifke Kaymakamlığı'na gönderdikleri resmi yazıda belirttiklerini ifade ederek, “Beldemiz ilçe olmaya layıktır. Taşucu ve Atakent’in ilçe olması halinde Silifke'nin de il olma şansı bir o kadar artacaktır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 14:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?