4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Taşucu karavancıların gözdesi oldu

Kısa adı NKS olan Hollanda Karavan Kulübü, Türkiye turu kapsamında Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'ndeki Akçakıl Camping'e gelerek kamp kurdu. 

Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin ve ekibi tarafından güllerle karşılanan kulüp üyeleri, son 3 yıldır Taşucu'na karavanlarıyla gelen diğer kulüp üyelerinin verdiği olumlu referans nedeniyle beldeyi tercih ettiklerini, Taşucu'nun, Türkiye turunun ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirtti. 

Karavanları tek tek gezerek "Hoş geldiniz" diyen ve ihtiyaçları olup olmadığını soran Şahin, Taşucu'nda karavan turizminin son zamanlarda arttığına dikkat çekti. 

Taşucu'nda bulunan grubun 22 karavan ve 39 kişiden oluştuğunu, diğer grupların ise dünyanın çeşitli yerlerinde olduğunu belirten Hollandalı karavancılar, daha önce gelen grupların anlattığı Amphora Müzesi ile Atatürk Evi'ni çok merak ettiklerini ifade ederek, 
Başkan Şahin'den kendilerini pazar alışverişine götürmelerini rica etti.
 Belediye Başkanı Ali Şahin de, her konuda karavancılara yardımcı olabileceklerini söyledi. 

Kulüp üyeleri, Taşucu'ndan sonra Kapadokya ve Ankara'ya gidecek, oradan da İstanbul üzerinden Hollanda'ya dönecek.
Hollanda'nın en büyük karavan kulübü olan NKS, ilkbahar, yaz ve sonbahar dönemlerinde kulüp üyelerini gruplara ayırarak dünyanın değişik ülkelerine tur organizasyonları düzenliyor. 

Eylül ayı içerisinde Türkiye'ye ve Taşucu'na yeni bir grup gönderecek olan karavancılar, her sene artan ilgiden dolayı tur sayılarını artırıyor.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 15:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?