2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Taşucu'na yabancıların ilgisi artıyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesine yerleşen yabancıların sayısı her geçen gün artarken, beldede yaşayan Alman, Hollandalı, İngiliz ve KKTC'li vatandaşların yanı sıra, İsveçliler'in de beldeye ilgi duymaya başladığı bildirildi.

Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin, Kum Mahallesi'ne ev yaptırarak yerleşmeye karar veren İsveç'in Göteborg kentinden 20 kişilik grubu, yeni taşındıkları evlerinde ziyaret etti.

Bayanlara gül veren Başkan Şahin, İsveçli konuklara, Taşucu'nda bulunan Atatürk Evi, Amfora Müzesi, kilise ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Şahin ayrıca, beldenin tanıtım CD'si ile Türkçe ve Almanca açıklamalı kitapçık verdi.

10 bin nüfuslu beldede 80 civarında Alman, 10 civarında Hollandalı ve 50-60 civarında KKTC'li ailenin yaşadığını ifade eden Başkan Şahin, ailelerin çoğunluğunun Kum Mahallesi'ne yerleştiğini, son zamanlarda İsveçliler'in de beldeleriyle ilgilendiklerini görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Bölgeye yerleşen yabancıların kültür çeşitliliği yarattığına değinen Şahin, ''Beldedeki halkla bir arada yaşayan yabancılar vatandaşlarımızın ufkunu genişletirken, kendileri de Türk kültürünü tanıyorlar. Yani kısaca kültürler arası bir alış veriş yapılmasına katkı sunuyorlar. Yabancılar, ülkelerini ziyaret ettiklerinde Türkiye'nin tanıtımını da yaparak, adeta gönüllü turizm elçileri oluyor'' dedi.

Başlattıkları gönüllü tercümanlık uygulaması ile yabancılara en iyi şekilde yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, ''Beldede yaşayan yabancı vatandaşların belediye ve diğer resmi kurumlardaki işlemlerini hızlandırmak amacıyla başlattığımız tercümanlık uygulamasının olumlu sonuçlarını da almaya başladık'' diye konuştu.

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sahildeki 2 katlı yapılaşma, yaşamın kolaylığı ve Türkiye'nin KKTC'ye açılan kapısı olmasının Taşucu'nun tercih edilmesindeki önemli etkenler olduğuna dikkat çeken Şahin, şöyle konuştu:
"Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay'ın yöremizde ve beldemizde incelemelerde bulunması turizm anlamında çalışmalara hız vermiştir. Ayrıca, beldemizi Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında turizmle ilgili yapılan tanıtım çalışmalarının yanı sıra Boğsak mevkisinin turizm bölgesi ilan edilmesi, yöremizdeki turizm potansiyelini artırdı. Bunlara bağlı olarak bölgemize yabancıların ilgisi de her geçen gün artmaya başladı. Yaklaşık 13 yıl önce Almanya'nın Bergkamen kenti ile başlattığımız kardeş kent ilişkilerinin de beldemize olumlu katkıları oluyor."

Şahin sözlerinin sonunda, beldeye yerleşen yabancıların yörenin ekonomik yaşamına da katkı sağladıklarına dikkati çekerek, "Mobilyacı ve perdeciden köşe başındaki bakkala kadar herkes bu ilginin katkılarını görmektedir. Beldede yaşayan bütün yabancı vatandaşlara belediye olarak her türlü yardıma hazırız. Kendi bünyemizde oluşturduğumuz tercümanlarımız aracılığıyla onların sorunlarını daha kolay çözebiliriz" diye konuştu. İsveçliler de, Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin'e ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ettiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 15:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?