8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Taşucu'nda 407 konutun temeli atıldı

Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Belediye işbirliğiyle yaptırılacak 407 konutun temeli atıldı. 

Temel atma töreninde, önce Emin Dursun Kaya İlköğretim Okulu Folklor Ekibi gösteri sundu. Yapılacak olan konutlar hakkında bilgi veren Erkut İnşaat A.Ş. Yetkilisi Erkut Korkmaz, konutların depreme dayanıklı olacağını, dış ve iç güzelliğe büyük önem verdiklerini belirtti.
Konut projelerinde, bölgeye yakışır özel niteliklere sahip olması için 4 ayrı proje tipi tercih edildiğini ifade eden Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin de, tüm konutların deniz manzaralı olacağını, öndeki blokların 2 katlı dubleks villa olarak adlandırılan sıra evler, onların arkasında 4 katlı konutlar ve geri planda da 6 katlı konutlar olacak şekilde planlandığını söyledi. 

407 konutla birlikte projede 1 ilköğretim okulu, 1 iş merkezi ve 1 caminin bulunduğunu vurgulayan Şahin, çalışmaların 31 Aralık 2007 tarihinde tamamlanıp, konutların hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. 

Mersin Vali Yardımcısı ve Silifke Kaymakam Vekili Ahmet Beyoğlu ise, konut sahiplerinin Akdeniz'i seyredebileceklerini ifade ederek, "20. yüzyılda insanlar sahile indi ve doğal güzellikleri beton yığını haline getirdi. 21. yüzyılda ise insanlar yeniden dağlara çıkıyor. Silifke ve Taşucu ise betonlaşmada en az nasibini almış bakir yerlerden. Bugün burada temelini attığımız konutlar da turizm alanını işgal etmeme projesidir" dedi. 

Konuşmaların ardından, kurban kesilerek konutların temeli atıldı. 

Törene; CHP Mersin Milletvekili Şefik Zengin, Garnizon Komutanı Personel Kıdemli Yüzbaşı Hüseyin Rahmi Helvacı, Bahçeli Belediye Başkanı Halil Ünal, Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yener Kavlak, konut sahipleri ve vatandaşlar katıldı. 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 13:52:02
Güncelleme :26 Mart 2007 Pazartesi 13:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?