2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tatilciler gitti, satışlar durdu

Mersin'in Silifke ilçesinde balıkçı esnafı, tatilcilerin bölgeden ayrılmaya başlamasıyla birlikte balık satışlarında gözle görülür bir azalma olduğunu belirttiler.

Bölgeye gelen tatilcilerin geriye dönüşünün başlaması ve yerli halkın yaylalıklarda bulunması Silifkeli balıkçı esnafının satışlarını durdurdu. Esnaf, satışların okulların eğitim öğretime başlamasıyla ve trol av sezonunun açılmasıyla birlikte hızlanmasını ümit ediyor.

Furkan Reis balıkçılık işletmecisi Ayhan Uğuz; "Balık fiyatları düşük olduğu halde balık satışları düştü. Silifke'nin yerli halkının yaylalıklarda olması ve tatilcilerin geriye dönüşünün başlaması balık satışlarında gözle görünür bir durgunluk yaşanmasına neden oldu. Ramazan ayı ile birlikte okulların eğitim öğretime başlaması ve 15 Eylülde trol avı yasağının kalkmasıyla birlikte hem satışlarımızın artmasını hem de deniz balığı çeşidinin çoğalmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Balık satış fiyatları hakkında da bilgi veren Uğuz; "En pahalı deniz balığı şu anda 18-20 YTL arası satılan lüferlerdir. Deniz çuprası 10, çiftlik çuprası 8-12, kupes 5, çıplak 10, kefal 5-10, levrek 10-12 ve mırmır 8 YTL'den alıcı buluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 13:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?