5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tatlı satışlarında düşüş

Mersin'in Anamur ilçesinde, Ramazan ayına rağmen tatlı satışlarında herhangi bir artış yaşanmadığı, satışların da geçen yıla göre gerilediği bildirildi.

İlçede faaliyet gösteren Özkaymak Pastanesi sahibi Mehmet Çapar, yüzyıllardır Türk mutfaklarında ayrı önemi olan tatlı satışlarında Ramazan ayı gelmesine rağmen artış olmadığını, mevcut satışların da geçen yıla göre gerilediğini söyledi.

Ramazan ayında oruç tutan kişilerin öğün sayısını üçten ikiye düşürdüğünü, ancak tatlıya olan talebin ise diğer aylara oranla artmasına karşın, geçen yılın aynı dönemine göre düşüş eğilimi gösterdiğini anlatan Çapar, yapılan satışların da en çok şerbet ağırlıklı baklava, künefe, kadayıf, tulumba ve şekerpare gibi tatlı türlerinde olduğunu, bunların da kilosu 10 TL ile 30 TL arasında alıcı bulduğu bilgisini verdi.

Çapar, her köşe başında tatlı satışı yapan seyyar satıcıların esnafın en büyük sorunu olduğuna değinirken de, her gıda ürününün olduğu gibi tatlıların da pastanelerin dışında satılmasına engel olunmasını istedi.

Denetim, vergi ve hijyenik koşullardan yoksun çalışan seyyar satıcıların sektör haline gelmeye başladığını ifade eden Çapar, "Bu tür satıcılar, haksız rekabet oluşturdukları esnafımıza karşı en büyük rakip konumuna gelmiştir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 16:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?