8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Tatlıses'e ölü güvercin şoku

Uluslararası Mersin Festivali kapsamında İbrahim Tatlıses sahne alarak hayranlarını coşturdu. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserinde 2 grup arasında kavga çıkarken, 2 kişi bıçaklanarak hastaneye kaldırıldı. Hayranlarının kavga etmelerine tepki gösteren ünlü türkücü, alkış yerine kavga görünce, şarkı söylemekte zorlandığını söyledi.


Uluslararası Mersin Festivali'nin ilk gününde Cumhuriyet Meydanı'nda konser veren İbrahim Tatlıses hayranlarıyla buluştu. Konsere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP'li milletvekilleri ve yurt dışından davetlilerin yanı sıra çok sayıda İbrahim Tatlıses hayranı katıldı. "Bir kulunu çok sevdim" isimli şarkısıyla konsere başlayan Tatlıses, eski şarkıları ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalarak, sevenlerini müziğe doyurdu. Şarkılarının arasında sık sık hayranlarıyla
sohbet eden Tatlıses, sahneye çıkan bir bayandan oryantal oynamasını istedi. Bayanla birlikte karşılıklı oynayan şarkıcı, programında çıkan Didem'in yerini kimsenin tutamayacağını söyledi. Zaman zaman Kürtçe şarkılar da söyleyen Tatlıses, Mersin'de barış ve kardeşliği görmek istediğini söyledi. İbo'nun bu sözleri sırasında seyircilerin arasından sahneye ölü güvercin fırlatıldı. İbo, ölü güvercini görünce neye uğradığını şaşırırken, davulcusu yerdeki güvercini alarak, sahne arkasındaki görevlilere teslimetti. Konser arasında sahneye gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İbrahim Tatlıses'e belediyenin ambleminin bulunduğu bir tabak ve çiçek armağan etti. Alana gelen bir emekli öğretmen ise Tatlıses'in portresini çizdiği tabloyu hediye etti.

- KONSERDE ÇIKAN KAVGADA 2 KİŞİ BIÇAKLANDI
Güvenlik barikatlarını aşmak isteyen hayranları, görevliler tarafından dışarıya çıkartıldı. Sahne önünde kurulan barikatları aşarak Tatlıses'e ulaşmak isteyenlerden biri, görevlileri aşarak sahneye çıktı. Hayranı olduğu Tatlıses'e sarılan genç, ünlü türkücüyü öptükten sonra sahneden indi. Bu arada kalabalık grup içerisinde bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga çıktı. Polis, kısa sürede kavgaya müdahale ederken, çıkan kargaşada 2 kişi bıçaklandı.

Yaralılardan Tolga Mete (17) Toros Devlet Hastanesi'ne,İbrahim Yener (18) ise Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mete'nin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü kaydedildi. Hayranlarının kavga etmesine tepki göstere Tatlıses, "Ben buraya şarkı söylemeye geldim. Şarkı söyledikten sonra alkış duymak isterim. Ancak burada sizler birbirinizle kavga ediyorsunuz. Ben de şarkı söylerken konsantre olamıyorum" diye konuştu. Konserde sıcaktan bayılan vatandaşlar da alanda bulunan 112 ekipleri tarafından tedavi edildi. Gecenin sonunda hayranlarınınarasında güçlükle ayrılarak, aracına binen Tatlıses, alandan ayrılışı sırasında, aracın önünü kesen hayranları nedeniyle zor anlar yaşadı. Araya giren Çevik Kuvvet ekipleri kalabalığı dağıtırken, Tatlıses de alandan ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2007 Salı 01:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seda güneş IP: 88.229.193.xxx Tarih : 6.09.2007 10:06:25

tam bir rezillik böyle serserilerin yüzünden mersin tam bir pislik memleket olarak görülüyor ve hiç bir sanatçı gelmek istemiyor adam gibi eğlenmek varken hem kendilerini hemde memleketimizi rezil ettiler