2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tavuk çiftliğinde kaçak rafineri

Mersin’de bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri, tavuk çiftliğine düzenlediği operasyonda kaçak olarak kalitesiz akaryakıt üretimi yapan bir rafineriyi ortaya çıkardı. Olayla ilgili olarak 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Mersin Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler, merkeze bağlı Gökkuşağı Köyü Kızılalan mevkiinde bulunan Hüseyin Alagöz’e ait tavuk çiftliğine operasyon düzenledi. Operasyonda, çiftlik sahibi tarafından bir bölümü kiralanan binada, akaryakıt üretimi yapılan kaçak rafineri ortaya çıkarıldı.

Jandarma ekipleri, olayla ilgili olarak işletme sahibi C.T., A.T. ve F.T. adlı kişileri yakalayarak gözaltına aldı. Jandarma ekipleri devam eden operasyonda, aynı kişilere ait Tırmıl Sanayi Sitesi içindeki bir depodan dolum yapan bir tankere de el koyarken, tanker sürücüsünü gözaltına aldı. Zanlıların yaklaşık 4 ay önce kurdukları rafineride, yanık ve atık yağları kimyasal maddelerle karıştırarak motorin elde ettikleri bildirildi.

Yetkililer, zanlılarla birlikte 30 ton motorine el konulduğunu ifade ederken, rafineride haftada 40 ton civarında üretim yapıldığını kaydetti. Ortaya çıkarılan rafineride üretilen kalitesiz motorinin, özellikle Irak’ta ABD birliklerine giden kaliteli mazot ile değiştirildiği ileri sürüldü. Bu arada Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü yetkilileri de rafineriden incelenmek üzere numune aldı. Öte yandan tavuk çiftliği sahibi Hüseyin Alagöz ise, olayla ilgisi olmadığını, kendisinin çiftliğin bir bölümünü yakalanan bu kişilere kiraladığını söyledi.

Yetkililer, zanlıların "Akaryakıt kaçakçılığı, çevre kanununa muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet ve ticarete hile karıştırmak" suçlarından adliyeye sevk edileceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 13:51:31
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 15:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?