5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tayfur Özşen unutulmadı

TAYFUR ÖZŞEN UNUTULMADI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaparken 2006 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Tayfur Özşen, ölümünün 3. yıldönümünde kendi adını taşıyan derslikte anıldı.

Özşer adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştirilen anma törenine Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr Bahar Taner, Özşer'in ailesinin yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Burada konuşan Vali Aksoy, birikimlerini üniversite başta olmak üzere kamu ve toplumla paylaşan Özşer'i, en verimli olduğu dönemde kaybetmenin derin acısının hala yüreklerde hissedildiğini anlattı.

Aksoy, akademik kariyeri öncesinde kamuda uzun süre hizmet veren Prof. Dr. Özşen'in mülki idare hizmetlerinde ortaya koymuş olduğu önemli çalışmalar ve farklı alanlardaki başarısıyla öne çıktığını ifade ederek, “Zaman zaman işin teorisiyle uygulaması noktasında farklılıklar ortaya çıktığını hepimiz biliyoruz. Ama değerli hocamız, işin uygulama kısmında da bulunduktan sonra akademik kısmına geçerek, tespitleri ve değerlendirmeleriyle çok önemli çalışmalara imza attı” dedi.

Özşen'in, İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) bir süre görev yaptığını ve bunun yanında farklı ilçelerde de kaymakamlık görevini yerine getirdiğini anlatan Hüseyin Aksoy, ideallerini gerçekleştirme adına çaba sarf eden Tayfur Özşen'in Mersin'in sorunlarına çözüm bulunması adına da görev ve sorumluluk üstlenerek, önemli adımların atılmasına ön ayak olduğunu dile getirdi. Aksoy, “Kendisinin yerini doldurmak çok zor olacak. O'nun gösterdiği idealler doğrultusunda çalışmalar devam edecek ve bizde Valilik olarak gereken desteği vereceğiz” diye konuştu.

TAYFUR ÖZŞEN UNUTULMADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 14:54:01
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 14:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?