9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tece'de ağaçlandırma seferberliği

Mersin'in Tece Belediye Başkanı Mehmet Kara, içinde bulundukları maddi imkansızlıklara rağmen, bölgede 5 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını belirterek, küresel ısınma sürecinde bütün belediyeleri ve sivil toplum örgütlerini fidan dikmeye davet etti. 

Tece Beldesi sınırları içerisinde başlatılan kampanya ile, bölgeye 5 bin fidan dikilmesi amaçlanıyor. Kampanyayla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Kara, dünyada giderek önem kazanan doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü ve toprağın korunması amacıyla "Ağaçlandırma Seferberliği" adı altında 5 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi. 

Belediyenin içinde bulunduğu maddi olanaksızlıklara rağmen, tüm imkanları seferber ederek "Yeşil bir Tece" için harekete geçtiklerini ifade eden Kara, ağaçlandırma çalışmalarında bölge iklimine uygun olan ağaç fidanlarını tercih ettiklerini ve ithal fidan yerine, en ucuz maliyetle yerli fidanları tercih ettiklerini vurguladı. 

Tece'yi baştan başa ağaçlandırmayı hedeflediklerini ve böylece bir kentin akciğeri olan ağaçların bulunduğu bir belde oluşturmanın gayreti içinde bulunduklarına işaret eden Kara, "Ekiplerimiz yoğun bir şekilde fidanları toprakla buluşturmaya devam ediyor. Tece'de yaşayan hemşehrilerimizin temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla başlattığımız ağaçlandırma çalışmalarında, ilk etapta 5 bin adet fidan dikiyoruz. 

İhtiyaç duyulan yerleri de ağaçlandıracağız. Fakat bunları yapmak kadar korumak da çok önemli. Teceli hemşehrilerimizin ağaç fidanlarına sahip çıkmalarını ve onları korumalarını bekliyoruz" dedi. 

Türkiye'nin, küresel ısınmanın zararlı etkilerini en önce ve en şiddetli biçimde yaşayacağını vurgulayan Kara, "Bilim adamlarına göre küresel ısınma daha asırlarca devam edecek. Bu süreci geri çevirmek imkansız ama en azından daha fazla ilerlemesini engelleyebiliriz. Bilimsel verilere göre, ülkemiz küresel ısınmanın zararlı etkilerini en önce ve en şiddetli biçimde yaşayacak. Bu nedenle ormansızlaşmanın önüne geçilmesi ve ağaçlandırma çalışması yapılması ülkemizin sera gazlarının atmosfere salınmasında yarattığı etkiyi en aza indirgemesinde önemli rol üstlenecektir. İşte böyle bir tehlike de göz önünde bulundurularak, Tece Belediyesi olarak başlattığımız 'Ağaçlandırma Seferberliğine' tüm yerel yönetimlere örnek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2007 Cumartesi 13:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?