2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

TEDAS'a ilginç protesto

Mersin’de şehrin en işlek caddesine TEDAŞ tarafından elektrik tellerinin yeraltından geçirilmesi amacıyla açılan çukurların 3 aydır kapatılmaması, çukur içine düşen insanların canlandırılmasıyla protesto edildi.

TEDAŞ’ın 3 ay önce Hastane Caddesi’nde başladığı elektrik kablolarını yeraltından geçirme çalışması, caddede yürüyenler için tehlikeli boyuta ulaşması üzerine Temiz Toplum Hareketi Derneği üyelerince ilginç bir şekilde protesto edildi. İki dernek üyesi çukura düşmüş vatandaşı canlandırırken Dernek Başkanı Mustafa Müderrisoğlu, TEDAŞ’ı ağır bir dille eleştirdi.
TEDAŞ çukuru önünde basın açıklaması yapan Temiz Toplum Hareketi Derneği Başkanı Mustafa Müderrisoğlu; kurumu sadistlik, hırsızlık ve vurdumduymazlıkla suçladı. TEDAŞ’ın ödeme yapmak isteyen vatandaşlara yaz sıcağında kuyruklarda eziyet ettiğini belirten Müderrisoğlu, "Bu eziyet 4 aydır sürüyor. Bu arada sokak lambalarımız gündüz vakti yanıyor. En büyük elektrik hırsızı TEDAŞ’tır. TEDAŞ, Hastane Caddesi üzerinde açtığı çukurları 3 aydır kapatmıyor. Vatandaşlar, kaldırımlardan yürüyemiyor. Yazın toz, kışın çamura neden oluyor. İçinden elektrik kablosu geçecek olan borular yağmurlar nedeniyle ıslandı. Buradan geçecek kablolar kısa sürede oksitlenecektir. TEDAŞ’ı sadistlik, hırsızlık ve vurdumduymazlıkla suçluyoruz" dedi.

3 aydır kapanmayan çukurlarla ilgili cadde esnafından 350 imza toplayan dernek yöneticisi Behiye Kabasakal ise imzaların Valiliğe teslim edileceğini söyledi.

mersin
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 14:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?