3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

TEDAŞ'tan Tarsus'a yatırım

TEDAŞ Mersin İl Müdürü Mehmet Irmak, Tarsus'ta elektrik kablolarının yer altına alınacağını görüntü kirliliği ile birlikte elektrik sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi.

TEDAŞ Mersin İl Müdürü Mehmet Irmak, Ticaret ve Sanayi Odasında mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda ilçeye 23 milyon YTL'lik yatırım yapacaklarını, Tarsus'un bu yatırımı hak ettiğini söyledi.

Enerji kesintilerinin azalması nedeniyle sanayi üretiminde artış olacağını kaydeden Irmak, Avrupa Yatırım Bankasından temin edilen 23 milyon YTL'lik kredinin hazır olduğunu, bu yıl ihalelerin açılacağını belirtti.

Projeyle, Yenimahalle, Bağlar, Öğretmenler, Anıt, Şehitishak, Mithatpaşa, Kavaklı, Yeni Ömerli, Barbaros, Gazipaşa, İsmetpaşa, Eski Ömerli, Yeşil Yurt ve Hürriyet Mahallelerinde hava enerji hatlarının yer altına alınacağını belirterek, "Projeyle daha kaliteli elektrik verilecek. Mevcut şebekeler rehabilite edilecek. Eskiyen yetersiz şebekeler yenilenecek" dedi.

Irmak, projeyle en az 30 yıl elektrik hatlarıyla ilgili sıkıntı yaşanmayacağını ifade ederek, "Projeyi 2011 yılında tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 16:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?