2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tehditle fuhuşa zorlamışlar!

Mersin'de fuhuş çetesine darbe. Kent ve ilçelerinde düzenlenen operasyonda 45kişi gözaltına alındı. 

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, kentte fuhuş çetesine yönelik olarak ''Toros-33'' adıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 45 kişinin adliyeye sevk edildiğini bildirdi.

Emniyet Müdürü Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, Mersin merkez ile bazı ilçelerinde örgütlü olarak fuhuş amaçlı insan ticareti yapıldığının, kadınlara zorla ve tehditle para karşılığı fuhuş yaptırıldığının tespit edilmesi üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince ''Toros-33'' adıyla 39 farklı yerde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini söyledi.

Operasyon kapsamında, mağdur durumunda bulunan 4'ü yabancı 18 kadın ve bilgi sahibi olduğu belirtilen 2 kişinin de aralarında bulunduğu 45 kişinin gözaltına
alındığını ifade eden Ekizer, ''Zanlılarla birlikte 2 kurusıkı tabanca, bir bilye atan kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, bunlara ait bilye ve fişek, 2 otomobil ve yaklaşık 10 gram esrar maddesi ele geçirildi'' dedi.

Ekizer, zanlıların ''suç işlemek için örgüt kurma, yönetme, örgüte üye olma, örgüte yardım etme, örgüt faaliyeti çerçevesinde uluslararası insan ticareti yapma, aynı kapsamda zorla fuhşa sevk etme, fuhşa aracılık, fuhşa yer temin etme, 18 yaşından küçük bayanı pazarlama, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet ve uyuşturucu madde bulundurma'' suçlarından adliyeye sevk edildiğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 16:33:08
Güncelleme :30 Ocak 2008 Çarşamba 16:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet özkalkan IP: 87.161.95.xxx Tarih : 3.02.2008 23:01:01

ya ben bir mersinli olarak bu tur olaylari kiniyorum hele yasi kucuk olanlari kullananlara karsiyim bem yaklasik 4 senedir mersine gelmiyorum ailemle ve boyle giderse eski guzelim mersin bir 4 sene daha gelmem saygilarimla.