5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Tehlikeli bir sürece sürükleniyoruz'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türkiye'de yaşanan sorunlara çözüm bulma adına hazır olduklarını ancak bunun bir etnik kimliğin özne yapılarak tartışılmasına karşı olduklarını söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katılan Mehmet Şandır, tören sonrasında gazetecilerin 'demokratik açılım' ile ilgili sorularına yanıt verdi. Şandır, etnik kimlik temelinde sorunların tartışılarak bulunan çözümlerin aynı zamanda ayrışmaya, cepheleşmeye ve sonunda da toplumsal çatışmaya neden olacağını ileri sürerek, tüm bu gelişmelerin de Türkiye'yi parçalayacağını savundu.

MHP olarak Türkiye'nin sorunlarını tartışmaya hazır olduklarını ancak söz konusu sorunun bir etnik kimliğin özne yapılarak tartışılmasına karşı olduklarını ifade eden Şandır, "Eğer bunu yaparsanız o zaman Türkiye'yi de parçalarsınız. Sorun açık ve nettir; bugün Kürtler için ortaya konulan ve bize göre de 'ihanet bohçası' olan açılım, yarın diğer etnik gruplara da açılacaktır. Türkiye'de Sayın Başbakan tarafından 36 tane olduğu iddia edilen etnik kimlikler, siyasal anlamda birtakım hak ve özgürlüklere kavuşturulacaksa o zaman Türkiye'yi 'azınlık cehennemi'ne dönüştürürüz" dedi.

Türkiye'nin çok tehlikeli bir sürece doğru sürüklendiğini savunan Şandır, MHP olarak bu tür bir yaklaşım ve davranışlardan uzak durulması, çıkılan yoldan da geri dönülmesi noktasında çağrıda bulunduklarını söyledi. Şandır, Ankara'da yaşanan gerginliğe bağlı olarak toplumda bir ayrışma ve gruplaşma yaşandığını iddia ederek, bunun Mersin'e taşınmaması için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Mersin'de yaşayan herkesin eşit ve onurlu birer Türk vatandaşı olduğunu ve kendilerini de 'kardeş' olarak gördüklerini dile getiren Şandır, "Bunları ayrıştırmaya, bunların sorunlarını çözme adına farklılıkların siyasallaştırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Mersin, Türkiye'de kardeşliğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin en iyi şekilde ortaya konulduğu bir kent olma özelliğini devam ettirecektir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 17:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?