4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tekel işçilerine destek eylemi

MERSİN'DE TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ

Mersin'de bir grup gösterici, kentin en işlek caddesini yaya trafiğine kapatarak, TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla eylem yaptı. TEKEL işçilerinin taleplerinin kabul edilmesini isteyen eylemciler, hükümeti de göreve çağırdı.

Hastane Caddesi üzerinde yer alan Petrol-İş Mersin Şubesi önünde toplanan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, polisin geniş güvenlik önlemleri altında caddeyi yaya trafiğine kapatarak eylem yaptı. 'TEKEL işçisi yalnız değildir', 'TEKEL işçisi direnişin simgesi' şeklinde sloganlar atan grup adına açıklama yapan Platform Sözcüsü Kenan Hazar, TEKEL işçilerinin ortaya koymuş olduğu mücadeleyi, dile getirmiş olduğu talepleri kabul edilinceye kadar geri adım atmadan sürdürmesi gerektiğini vurguladı.

Hazar, "TEKEL işçileri kazanımın kendi direngenliği ve birliğinde olduğunu görmelidir. Ancak bu koşullarda mücadeleye son vermeli. Aksi bir durum tüm emekçilerin kaybı olacaktır. AK Parti'nin vaatlerine değil, kendi birliğiniz ve mücadelenize, tüm işçi ve emekçilerin haklı mücadelenizde yanınızda olduğuna güvenmelisiniz. Mücadeleyi birlikte daha da boyutlandırmalıyız. Türk-İş yönetimi de hükümet yanlısı değil, işçilerin kararlı tutumundan yana tavır almalı, bu tutumunu sürdürmelidir" dedi.

Açıklamanın ardından grup, bir süre slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

MERSİN'DE TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
MERSİN'DE TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 15:01:00
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 16:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?