4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tekel işçilerine destek yağıyor

SİLİFKE'DE TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ

Mersin'in Silifke ilçesinde KESK'e bağlı sendika temsilcilikleri özlük hakları için Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerine destek vermek amacıyla oturma eylemi yaptı.

Atatürk Caddesi'nden ellerinde pankartlarla slogan atarak Atatürk anıtına gelen grup, burada yaptıkları basın açıklaması ile TEKEL işçilerine destek verip hükümete seslendiler.

KESK'e bağlı sendika temsilcilikleri adına konuşan Eğitim-Sen Silifke Temsilcisi Mehmet Doğan, hükümetin özelleştirme politikalarını eleştirdi. Doğan açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Buradan 70 günü aşan süredir haklı direnişlerini sürdüren TEKEL işçilerine sesleniyoruz: Mücadeleniz mücadelemizdir, çığlığınız çığlımızdır. Sizler bugüne kadar sergilediğiniz kararlılıkla, gösterdiğiniz dirençle yıllardır bastırılmaya çalışılan umudumuz oldunuz. Biz emekçiler yine hep birlikteyiz. Bu oyunu bozmak, bu ülkeyi ucuz emek cenneti olmaktan çıkarmak için yine alanlardayız. Herkese iş güvencesi istiyoruz. Herkese insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz. Eşit işe eşit ücret ilkesinin hayata

geçirilmesini istiyoruz. Bu ülkeyi emekçilerin güvencesiz işlerde ömür tükettiği, işsizliğin sokaklarda hüküm sürdüğü, çalışan yoksullar ülkesi yapmanıza izin vermeyeceğiz. Hükümet verdiği süre sonunda TEKEL işçilerine müdahale edeceğini ilan etti. Tebligatları kabulümüzdür. Buradan biz de tebliğ ediyoruz. TEKEL işçisine yönelik olası bir saldırıda bu ülkenin emekçileri olarak sessiz kalmayacağız, bütün ülkede misliyle karşılık vereceğiz. Eylemlerimizle karşılık vereceğiz."

Eyleme katılanlar sık sık hep bir ağızdan, "Zafer direnen emekçinindir", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Yan gelip yatmadık vatanı satmadık" şeklinde sloganlar attılar.

Eyleme Eğitim Sen, SES, Tüm Bel Sen, Kültür Sanat Sen, BES, Seka işçileri, Tarım Orkam Sen, Taşucu Kültür ve Dayanışma Derneği, ADD Silifke Şubesi, CHP Silifke yönetimi destek verdi.

SİLİFKE'DE TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
SİLİFKE'DE TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 14:12:02
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 14:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?