4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tekel işçilerine ilginç destek!

SAHNEDE RAKI İÇİP TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİLER

Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncuları, sahnede çilingir sofrası kurarak rakı içip, özlük hakları için eylemde olan TEKEL işçilerine destek verdi. Tiyatrosu Oyuncuları, Ankara'da yaklaşık 2.5 aydır eylemde olan TEKEL işçilerinin mücadelelerini desteklediklerini açıkladı.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ve yoğun ilginin gösterildiği etkinlikte Tuncer Cücenoğlu'nun kaleme alıp, Erdal Gülver'in de yönetmenliğini üstlendiği 'Neyzen' adlı tiyatro oyununu izleyicisiyle buluşturan Şehir Tiyatrosu Oyuncuları, ilginç bir eyleme imza attı. Neyzen'in politik düşünceleriyle hürriyet ve özgürlük kavramlarının mizahi bir dille ele alındığı oyunda rolü olmamasına karşın tiyatro yöneticisi Müzeffer Süzen, sahnede kurulan çilingir sofrasında oyunun başından itibaren rakı

içmeye başladı. Zaman zaman oyunla birlikte efkarlanan ve oyuncularla replikler kuran Süzen'in neden sahnede olduğuysa oyunun ikinci perdesinde başrol oyuncusu olan Tamer Güven tarafından açıklandı.

İzleyicilere, "Şimdi 1 dakika oyuna ara verelim ve ciddi şeyler konuşalım" diyerek oyunu yarıda kesen Güven, "Bugüne kadar oyunlarımıza gelen dikkatli izleyicilerimiz, bu oyunda sahnede rakı içildiğine yönelik bir bölüm olmadığını fark etmiştir. Evet yoktu ve biz bugün burada farklı bir amaç için bulunuyoruz. Muzaffer Ağabey, bugün içiyor çünkü Tekel işçilerine destek vermek içiyor" dedi.

Tamer Güven'in bu çıkışı salonda bulunan izleyicilerden büyük alkış alırken, kimi izleyiciler de oyuncuları ayakta alkışladı. Eylemin ardından oyun kaldığı yerden devam etti. Neyzen Tevfik'in farklı yönleri ve hayat hikayesinden kesitlerin sunulduğu oyun izleyicisinden de tam not aldı.

Oyunun ardından İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şehir Tiyatrosu Müdürü Tamer Güven, sanatın gücünü bu şekilde değerlendirerek TEKEL işçilerine destek vermek istediklerini ifade ederek, "Herkes, işçilere destek verebilmek için çaba sarf ediyor. Biz sanatçıların desteğin de biraz sanatsal olması gerektiğini düşündük. Yürüyüş yapıp, sloganlar atmak güzel şeyler olabilir ama biz tiyatrocular olarak sahneden mesaj vermenin daha uygun olacağını düşündük ve böylesi bir eylemin altına imza attık" diye konuştu.

TEKEL işçilerine yine TEKEL ürünü olan rakıyla destek verdiklerinin altını çizen Güven, tiyatrocuların her zaman muhalif kesim olduğunu ve bu misyonu da sürdürdüklerini anlattı.

Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat ise sanatçıların her zaman yanlışlara karşı bir tavır ortaya koyduğunu vurgulayarak, Neyzen Tevfik'in Cumhuriyetçi kimliğiyle öne çıkmasının yanında haksızlıkların da karşısında duran bir karakter olarak da hafızalardaki yerini aldığını hatırlattı. Tekkanat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Neyzen'den yola çıkarak Tekel işçilerine bir destek vermek istedik ve böylesi bir düşünceyi sahnede rakı içerek hayata geçirdik. Onlara desteğimiz devam edecek."

SAHNEDE RAKI İÇİP TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİLER
SAHNEDE RAKI İÇİP TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİLER
SAHNEDE RAKI İÇİP TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 10:21:00
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 14:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?