4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tekel işçilerine mektuplu destek

TEKEL İŞÇİLERİNE MERSİN'DEN 60 METRELİK MEKTUPLU DESTEK

Mersin'den, eylemdeki TEKEL işçilerine 60 metre uzunluğunda destek mektubu gönderildi.

Kendilerine 'Mersin Gençlik Muhalefeti' adını veren bir grup genç, 2 hafta boyunca mahalleleri gezerek topladıkları destek mektuplarını, bugün düzenledikleri basın açıklamasının ardından TEKEL işçilerine gönderdi. Hazırladıkları 60 metre uzunluğundaki mektupla, Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediye Binası önüne gelen gençler, attıkları sloganlarla eylemdeki TEKEL işçilerine destek verirken, hükümeti de protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Kubilay Özdağ, hükümetin, TEKEL işçilerinin eyleminden rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Çünkü TEKEL işçileri, AK Parti iktidarını sallamaktadır. Emekçilerin gücünü AK Parti'ye göstermiştir. AK Parti emekçilerin gücünden korkmuştur ve TEKEL direnişine savaş açmıştır" dedi.

Gençlik Muhalefeti olarak TEKEL direnişini büyütmek, yoldaş olmak ve onlara moral, motivasyon sağlamak amacıyla 2 hafta boyunca tüm Mersin'de mektup yazdıklarını anlatan Özdağ, "Genç, öğretmen, işçi, işsiz, öğrenci, kadın, çocuk, emekli binlerce Mersinli ile TEKEL işçilerine toplam 60 metre uzunluğunda mektup yazdık. İşsizliğe ve güvensizliğe karşı binlerce Mersinli olarak sözlerimizi ortaklaştırdık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 13:52:05
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 14:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?