4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tekel işçilerine 'mum'lu destek

TEKEL İŞÇİLERİNE 'MUM'LU DESTEK

Mersin'de bir grup, işyerleri kapatıldığı için özlük haklarıyla kamu kuruluşlarına yerleştirilmelerini isteyen Tekel işçilerine destek vermek için AK Parti İl Binası'na yürüdü. Göstericiler, parti binası girişine yaktıkları mumu bıraktı.

Eğitim-Sen Mersin Şube Binası önünde bir araya gelen ve üzerinde 'Tekel İşçisi Yalnız Değildir' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçen eylemciler, Hastane Caddesi güzergahını takip ederek Metropol İş Merkezi civarında yer alan AK Parti İl Binası'na ulaştı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında eylemlerini sürdüren göstericiler çeşitli sloganlar attı.

Türk-İş Mersin İl Temsilcisi Adil Alaybeyoğlu, özelleştirmeler ve iş yeri kapatmalarıyla yaşanan işsizleştirmelere karşı çıktıklarını, yaklaşık bir aydır Ankara'da eylemde olan Tekel ve itfaiye işçilerinin direnişine duyarsız kalınmasına itiraz ettiklerini anlattı. Alaybeyoğlu, "Demokrasi, emeğin üzerinden yükselen rejimin adıdır. Bunun farkına varın. Demokrasiye hiç kimse sahip çıkmasa bile onun bir sahibi vardır. Onun asıl sahibi biziz. Eylemlerimiz, hükümetin sesimizi duyması, haklı taleplerimizi yerine getirmesi içindir" dedi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Hazar da, Tekel işçilerinin direnişinin aynı zamanda da hak almak için ortaya konulan mücadelenin de simgesi olduğunun altını çizerek, emek güçleri olarak da Tekel işçilerinin sonuna kadar yanında, onlarla birlikte alanlarda olacaklarını açıkladı. Hazar, emek ve demokrasi güçlerini tek bir çatı altında birleşmeye çağırarak, tek bir vücut halinde organize olarak, birleşik mücadelenin yükseltmek zorunda olduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından göstericiler, yanlarında getirmiş oldukları mumları yakarak, AK Parti İl Binası girişine bırakarak, olaysız bir şekilde dağıldı.

TEKEL İŞÇİLERİNE 'MUM'LU DESTEK
TEKEL İŞÇİLERİNE 'MUM'LU DESTEK
TEKEL İŞÇİLERİNE 'MUM'LU DESTEK
TEKEL İŞÇİLERİNE 'MUM'LU DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 15:25:05
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 15:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?