4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tekel işçilerine tam destek

SOĞUĞA RAĞMEN 'OTURMA EYLEMİ' YAPTILAR

Mersin'de Tekel işçilerine destek vermek amacıyla bir araya gelen grup, soğuk havaya aldırış etmeden oturma eylemi yaptı. Kentin en işlek caddesini yaya trafiğine kapatan göstericiler, Tekel işçilerinin taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Hastane Caddesi üzerinde yer alan Petrol-İş Mersin Şube Binası önünde bir araya gelen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, 'Tekel İşçisi Yalnız Değildir', 'Zafer Direnen Emekçinin Olacak' şeklinde sloganlar attıktan bir süre sonra bulundukları yere oturup, caddeyi yaya trafiğine kapattı. Soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen buz gibi zemine oturan eylemciler, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında eylemlerini sürdürdü.

Burada konuşan Platform Sözcüsü Kenan Hazar, Tekel işçilerinin direnişinin aynı zamanda da hak almak için ortaya konulan mücadelenin de simgesi olduğunu ifade ederek, emek güçleri olarak da Tekel işçilerinin sonuna kadar destek vereceklerini açıkladı. Kenan Hazar, emek ve demokrasi güçlerini tek bir çatı altında birleşmeye çağırarak, tek bir vücut halinde organize olarak, birleşik mücadelenin yükseltmek zorunda olduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından göstericiler, bir süre daha eylemlerini

sürdürdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

SOĞUĞA RAĞMEN 'OTURMA EYLEMİ' YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 18:09:05
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 18:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?