4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tekelcilere davullu zurnalı destek

TEKEL İŞÇİLERİNE DAVULLU ZURNALI DESTEK

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de işçi ve memurlar, Tekel işçilerine destek vermek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.

Davullu zurnalı eylemlerle Tekel işçileri için 'çalışmama hakkı'nı kullanan işçi ve memurlar, omuz omuza halaylar çekip çiftetelli oynadılar. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında AK Parti İl Binası'na yürüyen eylemciler, Tekel işçilerinin taleplerinin kabul edilmesini istediler.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde biraraya gelen Türk-İş, KESK, DİSK ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalara üye kamu çalışanları, burada davul zurna eşliğinde omuz omuza verip halaylar çekerek çiftetelli oynadılar. Bir süre sonra 'Tekel İşçisi Yalnız Değildir' yazılı pankart açıp kortejler oluşturan göstericiler, geniş güvenlik önlemleri altında Hastane Caddesi güzergahını takip ederek Metropol İş Merkezi civarında yer alan AK Parti İl Binası'na doğru

yürüyüşe geçtiler. Çevrede bulunan vatandaşlar, alkışlarıyla işçi ve memurlara destek verirken, yürüyüşte Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilciliği ile Tertip Komitesi arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Kamu-Sen üyesi bir grup, eylemi erken tamamlayarak sendika binalarına yönelirken, Türk-İş, KESK ve DİSK'ten oluşan yürüyüş koluysa eylemlerini sürdürdü.

AK Parti İl Binası önünde son bulan yürüyüşe Ankara'da Tekel işçilerinin başlatmış olduğu 3 günlük açlık grevine katılan Tekel işçisi Barış Akgül de eşi ve yakınlarıyla birlikte katılarak, arkadaşlarına destek verdi. Eyleme katılanlar arasında ilginç pankart ve dövizler de dikkat çekti. Bir grup üniversiteli genç, 10 metreden oluşan bir pankart taşırken, söz konusu pankart üzerinde de Tekel işçilerinin talepleri ve hükümet aleyhine sloganlar yer aldı.

Kamu çalışanları adına konuşan Türk-İş Mersin İl Temsilcisi Adil Alaybeyoğlu ise, Tekel işçileriyle dayanışma adına bugün grev yaptıklarını ve Tekel işçileriyle birlikte mücadele verdiklerini anlattı. Alaybeyoğlu, Tekel işçilerinin iş, yeterli ücret ve insanca bir yaşam istediklerini ifade ederek, "Tekel işçisi 4-C denilen ücretli kölelik sözleşmesine boyun eğmiyor. Yani yılın 10 ayı çalışıp, 2 ay çalışmadan yan gelip yatmadan 12 ay iş istiyor. Hakkını arıyor" dedi.

Adil Alaybeyoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tekel işçileriyle birleşip, kaybettiğimiz haklarımızı, kamu emekçileri için toplu sözleşme ve grev hakkını almak için ortaya atılmanın tam zamanı. Tekel işçisinin kazanması için de mücadeleyi yaygınlaştırmamız gerekli. Tekel işçileriyle çıkarlarımız ve sorunlarımız ortak. İşte ortak sorunlarımızın çözümü için bugün grevdeyiz."

Konuşmaların ardından göstericiler bir süre daha slogan atıp, omuz omuza halay çektikten sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

TEKEL İŞÇİLERİNE DAVULLU ZURNALI DESTEK
TEKEL İŞÇİLERİNE DAVULLU ZURNALI DESTEK
TEKEL İŞÇİLERİNE DAVULLU ZURNALI DESTEK
TEKEL İŞÇİLERİNE DAVULLU ZURNALI DESTEK
TEKEL İŞÇİLERİNE DAVULLU ZURNALI DESTEK
TEKEL İŞÇİLERİNE DAVULLU ZURNALI DESTEK
TEKEL İŞÇİLERİNE DAVULLU ZURNALI DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:12:03
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 18:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 88.229.142.xxx Tarih : 5.02.2010 09:43:27

vatandaşı magdur eden bu işçileri kınıyorummmmm,,,,,eylem yapacaksanız hafta sonu yapın kardeşim,sabah dolmuşa verecek param yok,belediye bileti alıyorum aylık,sabah kalktım işe gidem,otobüs yap..içine tükürüm eyleminize