8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Tekerlekli sandalye yardımı yaptılar

Almanya'nın Born kentinden tatil için Mersin'in Erdemli ilçesine gelen Peter-Gülan Broccai çifti, 12 yaşındaki bedensel engelli Muhammet Yılmaz'a tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Broccai çifti, tatil için geldikleri Erdemli'de, tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan bedensel engelli Muhammet Yılmaz'ın bu ihtiyacını giderdi. Alman çift, Yılmaz'a tekerlekli sandalye hediye etti. Tekerlekli sandalyenin teslimi sırasında duygulu anlar yaşanırken, Peter Broccai, dünyada birçok çocuğun tekerlekli sandalyeye, bir o kadar da ilgiye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Almanya'da veya dünyanın hangi noktasında olursa olsun durumu iyi olan insanların ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmesi gerekir.

Bir insanın yardım etmekten dolayı duyduğu sevinci ve mutluluğu, o insana başka hiçbir şey vermez" dedi.
Önceki yıllarda da ihtiyaç sahibi ailelere birçok yardımda bulunduklarını ifade eden Broccai, "Bugün bir çocuğu daha mutlu etmenin heyecanını yaşıyoruz. Diğer çocuklara da aynı şekilde yardımcı olmak istiyoruz. Almanya'daki arkadaşlarıma da bir çağrı da bulunarak, onların da bu yardım zincirine katılmalarını istiyorum. İhtiyaç sahibi insanların öncelikle duyarlı insanlara ihtiyacı var" diye konuştu.

Türkiye'de tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan çok sayıda çocuk olduğunu belirten Broccai, "Gelecek yıl bu sandalyeyi değiştirip, yerine akülü araba vermeyi hedefliyoruz. El ele verildikçe insanların bütün engellerini ortadan kaldırabiliriz" dedi. Muhammet Yılmaz'ın annesi Ümmü Yılmaz da, hediye edilen tekerlekli sandalyeden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, Alman çifte gösterdikleri duyarlılık ve hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 12:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?