1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Tekirdağ Valisi Mersin'de

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Mersin’deki son ekonomik ve sosyal gelişmeleri yerinde incelemek üzere Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun konuğu olarak kente geldi. Vali Kemelek, Mersin Limanı’nın kapasitesinin ve hacminin çok ilerlediğini belirterek, benzerlikleri örnek almak istediklerini söyledi.

Tekirdağ Valisi Kemelek, beraberindeki heyetle bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mersin’de 2 gün kalacak. Kemelek’e, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sari ve Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Beste Güngör de eşlik ediyor. Vali Kemelek’in kentteki ilk durağı Mersin Valisi Güzeloğlu’nun makamı oldu. Güzeloğlu, konuklarını Valilik binasının önünde karşılarken, Kemelek makama geçmeden önce Şeref Defteri’ni imzaladı.

Vali Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, iller arasında kurulması gereken ilişkiler üzerinde durdu. Türkiye’nin 2023 hedefine doğru emin adımlarla yürüdüğünü ve bu yürüyüşte iller arasındaki var olan ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Güzeloğlu, Mersin ile Tekirdağ’ın liman kenti olması ve iki ilin yakın benzerliklerinin bulunmasının hem Mersin’e hem de Tekirdağ’a büyük yarar sağlayacağının altını çizdi. Vali Kemelek’in, Mersin’de çeşitli incelemelerde bulunarak, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alacağını belirten Güzeloğlu, “İncelemeler kapsamında Mersin ile Tekirdağ arasında yaşanacak olan bilgi ve tecrübe paylaşımının her iki kent için de olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Unutulmamalıdır ki, rekabetin egemen olduğu ulusal ve uluslararası alanda tüm kabiliyetlerimizi en verimli kullanmak zorunda olduğumuz bir dönem içerisindeyiz” dedi.

Tekirdağ Valisi Sayın Kemelek ise son zamanlarda Mersin’de meydana gelen ekonomik, sosyal ve turizm alanındaki gelişmeleri yerinde incelemek istediklerini ve bu çerçevede Mersin’de bulunduklarını kaydetti. Mersin ile Tekirdağ kentlerinin benzer yönlerinin bulunduğunu anlatan Kemelek, “Tekirdağ ilimiz de bir liman kenti olma özelliği taşımaktadır. Ancak Mersin’in liman kapasitesi ve hacmi bayağı bir ilerlemiş durumdadır. Bu bakımdan benzerlikleri örnek almak istiyoruz” diye konuştu.

Kemelek, Vali Güzeloğlu’nu Tekirdağ’a davet ederken, Güzeloğlu da en yakın zamanda Tekirdağ’ı ziyaret edeceğini aktararak, “İller arasındaki karşılıklı ziyaretler gelenek haline gelmelidir. Çünkü bu buluşmalar iller ve ülkemiz için anlamlı yararlar sağlayacaktır. Bizlerin buna ihtiyacı var” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Güzeloğlu, Kemelek’e 2013 Akdeniz Oyunları’nın logosunun bulunduğu bir kutu içerisinde, Mersin’de üretilen zeytin ürünlerinden oluşan bir hediye verdi. Kemelek de Güzeloğlu’na fincan takımı hediye etti. Heyette bulunanlar ise nazarlıklı, el dokuması kilim gibi hediyeler takdim ettiler.
Ziyarette daha sonra Güzeloğlu, konuklarına mevcut Valilik binası ile yakın zamana kadar İl Sağlık Müdürlüğü olarak hizmet veren, ancak ileri bir dönemde ‘Mersin Valiliği’ olarak hizmet verilecek tarihi bina ile ilgili bilgiler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2012 Cuma 09:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?