3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Teknik Komite ilk toplantısını yaptı

Mersin'de tarım ve hayvancılık ürünlerini temin eden işletmelere yönelik olarak 'barkodlama sistemi' hayata geçirilecek. Uygulamayla birlikte işletmelerin kontrol ve denetimi sağlanacak.

'Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesi Yönetmeliği' kapsamında Mersin İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan; 'İl Teknik Komitesi' ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mersin İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ'un başkanlığında gerçekleştirilen etkinlikte bir dizi karar alındı.

Toplantıda alınan kararlar kapsamında; Mersin'de tarımsal danışmanlık hizmeti verecek şirket, dernek ve vakıfların kurulmasının yanında üretici örgütleriyle birlikte ziraat odaları ve tarımsal danışmanlık şirketlerinin 'yetki belgesi' alması için teşvik edilerek, tarım danışmanı çalıştırmanın gelecekte sağlayacağı faydaların anlatılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Çiftçi Eğitim Merkezleri'nin de faaliyete geçirilmesine karar verilen toplantıda aynı zamanda da Tarım İl Müdürlüğü dışında kalan diğer kurum ve kuruluşların da yürütülen çalışmalara dahil edilmesi ve aralarında koordinasyonun sağlanması gerektiğinin altı çizildi.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve diğer kayıt sistemindeki bilgilere danışman bilgileri girilerek, gerektiğinde danışman vasıtasıyla çiftçiye bilgi aktarımı yapılması gerektiğine dikkat çekilen toplantıda; meyve-sebze ambalajlayan paketleme tesisleri, tarımsal ürün pazarlama şirketleri, hal kompleksleri, mezbahalar gibi tarım ve hayvancılık ürünleri girdilerini temin eden işletmelerde, barkodlama gibi yöntemlerle kodlanması gerektiğine işaret edildi.

Söz konusu uygulamayla birlikte tarımsal ve hayvan üretimin izlenebilirliğinin sağlanması gerektiği vurgulanırken, toplantıda ayrıca danışmanların yetkilendirilmesi ve sorumlu tutulması sağlanması konusunda da; Merkez Teknik Komitesi'ne öneride bulunulması kararlaştırıldı

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 16:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?