3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

‘Teknik liselerin önemi büyük’

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, özellikle sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesinde teknik liselerin öneminin büyük olduğunu belirterek, Mersin'de de bu anlamda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Eğitim Günleri ve Mesleki Teknik Eğitim Fuarı', Yenişehir Fuar Merkezi'nde açıldı.

'Metef 2008' fuarının açılışında konuşan Vali Aksoy, nitelikli eleman yetiştirilmesinde teknik liselerin öneminin büyük olduğunu belirtti. Mersin'de yaptığı incelemelerde, sanayi ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikte yeterli eleman bulamadıklarını tespit ettiklerini ifade eden Aksoy, "Bu amaçla endüstri meslek liseleri ile bir araya geldik. Hangi bölümlerimiz var ve buralarda ne kadar öğrenci yetiştiriyoruz, sanayi kuruluşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlar nelerdir?. Bunları karşılıklı olarak değerlendirdik ve bazı çalışmalar yaptık. Bunun akabinde biz sanayi kuruluşlarımızın, iş dünyamızın ihtiyaç duyacağı nitelikte elemanlar yetiştirme adına çalışmalarımızı sürdürdük. Bazı okullara yeni bölümler açma, yeni açacağımız endüstri meslek liselerinde de ihtiyaç duyulan bölümleri açma gibi çalışmalar yaptık. Buradaki temel amaç; iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikte eleman yetiştirmek ve en önemlisi de yetiştirdiğimiz insanların iş bulması ve ekonomiye katkı sağlamasıdır. Bu bakımdan bu fuar, bir anlamda iş dünyası ile okullarımızı buluşturma, okullarımızın ürettiklerini toplumla, kentle paylaşmalarına fırsat verme ve aynı zamanda kendi aralarında rekabeti sağlayacaktır. Bunun eğitimdeki kalitemizi daha üst sıralara taşıyacağına inanıyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise çağın bilgi ve teknoloji çağı olduğunu ifade ederek, eğitimde de çağı takip etme gayreti içinde olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından 'Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi. Tören daha sonra Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi korusunun seslendirdiği şarkılar ve halk oyunları ekibinin gösterileriyle devam etti.


Ardından Vali Aksoy, açılışını yaptığı fuarda, stantları gezdi. Öğrencilerin ürettiği projeleri yakından inceleyen Aksoy, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, mesleki teknik eğitimle ilgili çalışma yapan okulların çok güzel projeler ortaya koyduğunu ifade ederek, "Gerçekten bir kısmı üzerinde çalışılıp daha aktif hale, daha kullanılabilir ve üretimi daha seri hale getirildiğinde ekonomiye çok önemli katkı sağlayacak projeler. Gençlerimiz, kendilerine imkan verildiğinde ne tür çalışmalar yapabileceğini ortaya koyuyor. Bunlar arasında Türkiye genelinde derece alan projeler var. Bunların sayısının artmasını diliyoruz" diye konuştu.
15 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan fuarda, Mersin il genelindeki anaokulu, ilk ve orta öğretim okullarının stantları bulunuyor.

..
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 00:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?