2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Telekom çalışanları sokağa döküldü

Türk-İş’e bağlı Haber-İş Sendikası Mersin Şubesi, bugün gerçekleştirdiği eylemlerle Türk Telekom’un özelleştirilmesini protesto etti. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen üyeleri ile Türk-İş İl Temsilcisi Adil Alaybeyoğlu, BES Şube Başkanı Gürsel Sığınır ve Eğitim-Sen Şube Sekreteri Sinan Muşlu’nun da destek verdiği Türk Telekom çalışanları, saat 13.00 sıralarında Akdeniz Telekom İl Müdürlüğü önünde toplandı.

Burada halaylar çeken grup, daha sonra Hastane Caddesi güzergahından AK Parti İl Binası önüne geldi. Mersin Şube Başkanı İbrahim Kaya ve bir grup sendikalı, burada AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür ile makamında kısa bir görüşme yaparak sendikanın taleplerini içeren bir dosya sundu. Gür, sendika üyeleri ile görüşmesinde, yapılan eylemlere demokratik olduğu sürece destek vereceğini belirterek, sendikanın taleplerini ileteceğini söyledi. Daha sonra parti binası önünde bekleyen arkadaşlarına katılan sendikalılar adına konuşan Haber-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı İbrahim Kaya, Türk Telekom’un yerli ve yabancı rant çevrelerine peşkeş çekilmek istendiğini söyledi.

20 yıldır süren özelleştirme çabalarının hiçbir sorunu çözmediğini belirten Kaya, "Özelleştirme yeni iş alanları açacak dediler, bugün işsizlik tarihin en yüksek oranına ulaştı. Satılan fabrikaların ve kurumların yerine yenisi açılmadı. 2004 yılı net karı 3 milyar dolar olan, son 4 yılda Türk ekonomisine yaklaşık 21 milyar dolar katma değer sağlayan Türkiye’nin en çok kar eden en büyük kuruluşunun peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Biz Türk Telekom çalışanları olarak, ’Sessiz kalırsak ülkemize, bayrağımıza, geleceğimize, çocuklarımıza ve torunlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemiş oluruz’ diye düşünüyoruz. Türk Telekom vatandır ve satılamaz. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 18:11:35
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 15:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?