2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

TEMA vakfı bin paket bulgur dağıttı

Mersin'in Tarsus ilçesi Tema Vakfı Temsilciliği, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" münasebetiyle bin adet bulgur paketi dağıttı.


Tarsus'un Yeşilyurt Mahallesi Langen Bulvarı'nda stant açan Tarsus Tema Vakfı Temsilciliği tarafından vatandaşlara bulgur paketleri ve el ilanları dağıtıldı.

Amaçlarının halkı bilgilendirmek olduğunu belirten Tema Vakfı Tarsus Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz, iklimlerin değiştiğini ve insanların bilinçli olması gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Topraklarımızı, ormanlarımızı, meralarımızı tahrip ederek, biyolojik çeşitliliğimizi yok ederek, suyumuzu kirleterek, yanlış kullanarak dünyamızı saran ekolojik güvenlik ağının iplerini, beşer, onar çözüyoruz. Eğer bu şekilde yaşamaya devam edersek çocuklarımızın, torunlarımızın yani gelecek nesillerimizin en temel ihtiyaçlarını karşılama, hatta yaşama olanaklarının bile ellerinden alınmasına neden olacağız. Bu sorunun çözümü, alınabilecek önlemlerin yanında temel yaşamımızı sürdürecek kadar tüketip bundan mutlu olabileceğimiz bir toplum düzeni yaratmak ve herkesin bu hedefe ulaşmak için birlikte hareket ederek, katkı sağlanmasından geçiyor. Böylece bizden sonra
gelecek tüm canlılara sürdürülebilir bir dünya bırakmış olacağız" dedi.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 01:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?