3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

TEMAD 24. kuruluş yılını kutluyor

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanı Ökkeş Özçelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarını yerinde bulduklarını ve kendisini desteklediklerini açıkladı.

TEMAD'ın 24. kuruluş yıldönümünü Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. TEMAD Mersin İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

TEMAD Mersin İl Başkanı Ökkeş Özçelik, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısını kınayarak; cumhuriyeti, laik demokratik hukuk devletini yok etmeye çalışanların karşılarında her zaman olduğu gibi yarın da TEMAD mensuplarını bulacağını vurguladı.

Özçelik, "Canlarını ve kanları pahasına bu aziz millete hizmet eden, ettiği yeminin gereği olarak da ailesinden çok ülkesinin geleceğini düşünen, Atatürk'ün ilke ve devrimlerine gönülden bağlı onurlu, şanlı, şerefli, gururlu ve donanımlı subay ve astsubay ordunun iki temel direğidir. Oluşturduğu Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yanlış ve yalan haberlerle yıpratmaya çalışanlar, emperyalist ülkelerin ve onların maşası bölücü terör örgütünün amaçlarına yardım edenlere; Genelkurmay Başkanımız Sayın Orgeneral İlker Başbuğ'un haklı tepkisinin sonuna kadar arkasındayız" dedi.

Emekli astsubaylara; çağın gerisinde özlük hakları reva görüldüğünü ileri süren, TEMAD Mersin İl 2. Başkanı Halil Kur da, bu durumun da bilim ve çağdaşlıkla açıklamasının mümkün olmadığını, aynı zamanda da sosyal adaletle bağdaşmadığını savundu. Kur, çalışırken maaşlarının yüzde 48'i kesildiğini, yoksulluk sınırının altında bir ücret aldıklarını ve sahipsiz bırakıldıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 15:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?