2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

TEMA'dan öğrencilere 'erezyon' konulu konferans

TEMA Vakfı Adana Eğitim Sorumlusu Mehmet Koçer, Türkiye’de yılda 1 milyar 500 milyon ton toprağın erozyon yoluyla denize aktığını, bunun 500 milyon tonunun ekilebilir tarım arazisi olduğunu söyledi.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde, TEMA Vakfı Tarsus Temsilciliği tarafından "Erozyonu Önleme" konulu konferans düzenlendi. Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansa, TEMA Adana Eğitim Sorumlusu Mehmet Koçer, Tarsus TEMA Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TEMA Vakfı Tarsus Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz, TEMA olarak böyle bir etkinlik düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirterek, etkinliklerinin öğrenci ve sivil toplum örgütleriyle de devam edeceğini söyledi.

TEMA Vakfı Adana Eğitim Sorumlusu Mehmet Koçer ise, erozyonun nedenlerini ve önleme yolunu öğrencilere detaylarıyla anlattı. Koçer, "TEMA kuruldu kurulalı biz erozyonu önleme konularını anlatıyoruz. Adana DSİ Müdürlüğü 1950 yılında kurulmuş. Buradaki arkadaşlar TEMA’nın 10 yılda aldığı yolu takdir ederken, ’Biz 50 yılda sizin 10 yılda aldığınız yolu katedemedik’ diyorlar. Biz bu ülkenin topraklarının erozyonla yok olmasına karşıyız. Bunun için erozyonu önlemenin yollarını anlatıyoruz. Yaptığımız araştırmalarda, Türkiye’de yılda 1 milyar 500 milyon ton toprak denizlere akıp, yok oluyor. Üstelik bu toprağın en az 500 milyon tonu da ekilebilir tarım arazisidir. Bu toprakların denizlere akıp, yok olmasını önlemek için ağaçlandırmaya gereken önemi veriyoruz. Bu çalışmalarımıza halkın da katılımını istiyoruz" diye konuştu. Konferans sonunda, öğrencilerin erozyonla ilgili soruları cevaplandırıldı.

mersin
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 14:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?