5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

TEMA'dan okullara bayraklı takvim

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Mersin İl Temsilciliği, Mersin'in 3 merkez ilçesindeki ilköğretim okullarına üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Toprağına sahip çık" sözünün yer aldığı toplam 300 adet Türk bayraklı takvim dağıttı.

Takvimlerin dağıtımı kapsamında Toroslar ilçe Kaymakamı Mustafa Canarslan'ı makamında ziyaret eden TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Şükrü Altınova, hazırlanan takvimlerin merkez ilçeler; Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar Kaymakamlıkları'ndan alınan izinler kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ilköğretim okullarına dağıtıldığını ve bugüne kadar da toplam 300 adet takvimin adrese ulaştırıldığını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Mustafa Canarslan ise, hazırlanan takvimlerin oldukça anlamlı olduğuna dikkat çekerek, eğitim kurumlarının duvarına asılacak olan takvimlerin de önemli mesajlar içerdiğini söyledi. Canarslan, bu tür faaliyetlere bundan sonraki süreçte de destek vereceklerini söyledi.

Öte yandan TEMA Vakfı Mersin İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi veren Şükrü Altınova, daha önce kamuoyuna duyurulan; 'Bebek Fidan Projesi' hakkında da açıklamalarda bulundu.

Altınova, söz konusu projenin hayata geçirilmesindeki amacın küresel ısınmayı ve erozyonu bireysel olarak önlemeye katkıda bulunulması için dünyanın her noktasına ağaç dikiminin sağlanması olduğuna dikkat çekti. Projede hedef alınan okul çağındaki çocukların, alacakları tohumu bir bebek gibi büyüttükten sonra fidan haline getirip, dikim için en uygun olan zamanda toprağa indirmelerini sağlayacaklarını dile getiren Altınova, 7'den 70'e her yaşta insanın katılabileceği projedeki ilk hedefin başta çocuklar olmak üzere her yaştan insan grubu olduğunu ifade etti.

Sadece bir insanın bile kendi çevresi ile dış dünya arasındaki ilişkiyi görerek, dünya sağlığı ve barışına katkısının ne kadar önemli olabileceğini ve dünyanın sadece bir insana bile ihtiyacı olduğunu göstermek istediklerini anlatan Altınova, 'Bebek Fidan Projesi' kapsamında Guinness Rekorları'na başvuruda bulunduklarını ve bu kapsamda da oldukça önemli gelişmeler yaşandığını kaydetti. Altınova, 10 bin öğrenci ile aynı anda fidanları toprakla buluşturacaklarını hatırlatarak, projenin de Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüklerini deli getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 15:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?