5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Temelden tarih çıktı

Mersin'de bir inşaatın temel kazısıyla birlikte gizli kalmış bir tarih de gün yüzüne çıktı. Söz konusu kazılarda Milattan Sonra (M.S.) 2. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bir mezar bulundu.


Edinilen bilgilere göre, Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'de yer alan Akdeniz Mahallesi'ndeki bir binanın inşaatı için temel kazılarına başlandı. Kazı çalışmalarını sürdüren işçiler, bir süre sonra toprağın altında mezar buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, yaptığı incelemelerin ardından da konuyu Mersin Müzesi'ne bildirdi. Müzeden gönderilen yetkililer ise kazıların yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Buna göre söz konusu mezarın, M.S. 2. yüzyıla bir başka ifadeyle de 'Roma Dönemi'ne ait olduğu saptandı.


Kayaların üst kısmından oyularak mezar yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, bulunan mezarın içinde de çok sayıda kemik ve kafatasına rastlandı. Mezarda ayrıca parfüm şişesi, yağdanlık ve tencere kapakları da bulundu. Koruma altına alınan bölgede Mersin Müze Müdürlüğü tarafından görevlendirilen arkeologların kazı çalışmaları devam ederken, olası bir hırsızlık ve tahribata karşı da polisin 24 saat boyunca kazı bölgesinde nöbet tutacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 14:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozan özdemir IP: 88.230.78.xxx Tarih : 9.04.2009 16:44:01

mersinde tarih çok ama ilgilenen yok arkeologlara duyurulur