9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Temsa Metropol hizmete sunuldu

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi de, Temsa'nın şehir içi yolcu taşımacılığı için tasarladığı Metropol modelini tercih etti. Klimalı ve televizyonlu 20 otobüs, törenle Tarsuslular'ın hizmetine sunuldu. 

Temsa'nın belediye ve halk otobüsü olarak tasarladığı, çağdaş çizgileriyle dikkat çeken Metropol modeli, belediyeler tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Son olarak Tarsus Belediyesi'nin de tercihi Temsa Metropol oldu. Tarsus Belediyesi'nin satın aldığı 30 otobüsten 20'si, Cumhuriyet Meydanı'nda, Kaymakam Abdulhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Yarbay Ali Başar, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşların katıldığı törenle, Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan tarafından teslim edildi. 

İlk etapta 20 otobüsün teslim alındığını, ay sonuna kadar toplam 30 otobüsün hizmete sunulacağını belirten Belediye Başkanı Kocamaz, şehir içindeki otobüs sayısını 240'tan 90'a indirmek istediklerini söyledi. Kocamaz, "Belediye Meclisi olarak Tarsus'ta trafiği rahatlamak, kargaşayı önlemek ve halkımızın güvenli bir ulaşım yapması için bu kararı aldık. Bu konforlu araçlarımızdan tüm Tarsuslular'ın kolay bir şekilde faydalanmaları için Kentkart sistemini uygulayacağız. Yeni otobüslerimizin Tarsus'a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

Kaymakam Abdulhamit Erguvan ise, ortada büyük bir hizmet olduğunu belirterek, bu hizmetlere Tarsuslular'ın sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Erguvan, "Tarsus'ta toplu taşımacılıkta ortak iş yapmasını öğrenmek zorundayız. Alınan bu otobüslerin konforlu olması Tarsuslular için ayrı bir önem taşımaktadır. Şimdiden halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu. Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan da, bir Tarsuslu olarak Tarsus'a böyle faydalı ve yararlı hizmetlerde bulunduğu için mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Temsa Genel Müdürü Buldurgan, Belediye Başkanı Kocamaz'a otobüslerin temsili anahtarını teslim etti. Daha sonra protokol üyelerinin de bindiği 20 otobüs, şehir turu attı. Her biri 200 bin YTL'ye mal olan klimalı ve televizyonlu otobüsler, 1 hafta boyunca ücretsiz hizmet verecek.  
iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 12:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rıfat bilge IP: 85.104.193.xxx Tarih : 19.05.2007 14:30:14
Adana'mızın gururu TEMSA .