2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Terk edilmiş binalar yıkılıyor

Mersin'in alt birim Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, terk edilmiş binaların yıkımı çalışmalarının, terk edilmiş bölgeleri sosyal bir sorunun mekanı olmaktan kurtardığını söyledi.

Bölgede bulunan sosyal tehlike arz eden terk edilmiş binaların yıkımlarını bina sahiplerinin dilekçeleri üzerine yıkan Toroslar Belediyesi Yapı Denetim Amirliği ekipleri, Çukurova Mahallesi'nde bulunan eski PTT binasının yıkımını gerçekleştirdi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, imara aykırı olan ya da terkedilmiş haldeki binaların mülk sahiplerinin müracaatı ile yıkıldığını, bunun da çarpık yapılaşmayı ve beraberindeki bazı sosyal problemleri çözümlemek amacıyla yapıldığını belirtti.
Çalışmaların, çarpık kentleşmenin önüne geçebilmek ve görüntü kirliliğini önlemek amacıyla yapıldığını kaydeden Tuna, "Yapılan çalışmalarla sokak çocukları ve uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen bu tür yapıları sosyal bir sorunun mekanı olmaktan kurtarıyoruz" dedi.

Tuna, terkedilmiş binaların yıkımı ile ilgili dilekçelerin Toroslar Belediyesi Yapı Denetim Amirliği'ne verilmesi gerektiğini belirterek, yapılan incelemeler neticesinde sosyal tehlike arz eden binaların yıkımının en kısa sürede gerçekleştireceklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 17:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?