3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Teröre tepki dinmek bilmiyor!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, bugün gelinen noktada Türkiye'nin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Aşut, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yer alan Aktütün Jandarma Karakolu'na düzenlenen terör saldırısını kınadı. 15 askerin şehit düştüğü saldırıyla birlikte terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Aşut, saldırıların ana amacının; Türkiye'deki dirlik ve düzenin bozulmak olduğunu vurguladı.

Şerafettin Aşut, “Türkiye'nin toplumsal istikrarını bozmak, kaynaklarını heba etmek, bölgesel ve küresel bir güç olma yolundaki çabalarını zayıflatmak bu hesabın diğer başlıklarıdır. Terörist eylemlere doğrudan veya dolaylı şekilde destek verenler unutmamalıdır ki, terör bir gün kendilerini de hedef alabilecektir. Topraklarında bu saldırılara izin verenler, bölgeyi denetiminde tutan diğer güçler. Unutmayın; ulusumuz, hesaplarınızdaki bu hain tuzağa düşmeyecek” dedi.

Türkiye'nin bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Aşut, bölücü terör örgütüne karşı ortaya konulan mücadelenin yurtiçi ve yurtdışında kararlılıkla sürdürüldüğünü, askeri mücadele başta olmak üzere ekonomik ve sosyal tedbirlerin yanında yeni bir diplomatik atakla birlikte terör örgütünün gerçek yüzünün, bütün dünyaya bir kez daha gösterilmesi gerektiğini söyledi..

Türkiye'de insanlar arasına etten ve kandan duvarlar örmek isteyenlerin hala faaliyette olduğuna işaret eden Mersin Barosu Başkanı Hulki Özel de, insan hayatına olan saygı ve sevginin, Türk milletinin birlikte yaşama iradesinin yok edilemeyeceğini söyledi. Özel, “Başka ne tür bir saldırıya maruz kalacağımızı bilemiyoruz, ancak terör bizi kendisine benzetemeyecek, onun gibi olmayacağız. Hukukçular olarak her ne olursa olsun Avukatlık Yasamızın 76. maddesinde yazılı olduğu gibi demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını ısrarla savunacağız. Güvenlik içinde yaşamanın hukuk, demokrasi ve insan hakları kavramlarından uzaklaşmadan, yasal güvenlik güçlerine yardımcı olmaktan geçtiğinin bilincinde Türkiye'ye ve tüm insanlığa başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.
ADD Mersin Şube Başkanı Fikret Babuş ise Türk Ordusu'nun PKK ile değil emperyalistlerle savaştığını, PKK ve emperyalistlerin de AB ve ABD'de güç aldığını ileri sürdü.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Mersin İl Başkanı Oktay Canpolat da şiddet olaylarının yükselmesinden medet umanların tarihsel bir yanılgı içinde olduğunu, bu yanılgının toplumdaki acıları, çözümsüzlük ortamını ve kutuplaşmayı her gün derinleştirdiğini vurguladı. Canpolat, bugün gelinen noktada bir arada yaşama kültürüne sahip çıkma, farklı kültürlerin yakınlaşması için çaba gösterilerek, silahların toprağa gömülmesi zamanı olduğunu belirtti.

İşçi Partisi (İP) Mersin İl Başkanı Yücel Ak ise, PKK'nın sadece dağdaki teröristler olarak algılanmasının yanlış olduğunu, PKK'nın siyasi uzantılarının Avrupa ülkelerinde el üstünde tutulduğunu hatırlattı. Ak, Irak'ın kuzeyinin Amerika'nın denetimi altında olduğunu, saldırı esnasında PKK'nın ağır silahlarla Aktütün Jandarma Karakolu'na saldırısından Amerika'nın haberdar olmamasının da inandırıcı olmadığını ileri sürdü.

Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Ümit Turhan da şu açıklamayı yaptı; “Terörün, insanlık suçu ve kabul edilemez alçakça bir yöntem olduğu gerçeğinden hareketle; saldırılar karşısında hep birlikte ve birey olarak onu ve yapanları kınayıp lanetlemeliyiz. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak teröre ve terörizme arka çıkan iş ve dış mihrakları, ülkemize yönelik terörist saldırıları nefretle kınıyoruz. Mersin'de yaşayan herkesi evlerine, işyerlerine Türk Bayrağı asmaya davet ediyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 18:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?