5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Terörist yandaşları adliyede

Mersin'de, PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünde yasa dışı gösteriler düzenleyerek polisle çatışan 17 kişi ile otomobili çevik kuvvet ekiplerinin üzerine sürerek bir polisin yaralanmasına neden olan 2 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, bölücü terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın yakalanma yıldönümünü bahane ederek, Mersin'deki bazı mahallelerde korsan gösteriler düzenleyip, polisle çatıştıkları belirlenen 17 kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu yakalandı. Aynı operasyonda, bulundukları aracı sokak gösterilerine müdahale eden çevik kuvvet ekiplerinin üzerine sürerek bir çevik kuvvet polisinin yaralanmasına neden olan 2 kişi de gözaltın alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 19 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüphelilerin, "Bölücü terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına propaganda amaçlı eylem ve gösteriler düzenlemek, polise taşlı ve molotofkokteyli saldırı düzenlemek, çevreyi tahrip etmek ve görevli polis memurlarını yaralamakla" suçlandığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 15:47:18
Güncelleme :19 Şubat 2009 Perşembe 15:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?