2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tesettür mayo satışları patladı

Yaz sezonunun yeni başlamasına rağmen tesettürlü kadınlar için tasarlanan mayo satışlarında patlama yaşandığı bildirildi.

Sıcakların artmasıyla denizlere akın edenler için tasarlanan mayolarda bu yıl tesettürlü kadınlarda unutulmadı. Tunikli ip askılı, yarım kollu ya da paraşüt kumaştan hazırlanan mayolar canlı renkleriyle, kısa zamanda tesettürlü kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Mersin Loya Mağazası Şefi Yasemin Kıymaz, tesettürlü kadınlar için tasarlanmış olan mayoların çabuk kuruyabilen ve üzerine yapışmayan kumaşlardan yapıldığını belirterek, farklı renklerde ve tasarımlarda tesettürlü kadınlar için hazırlanan mayoların satışında geçen yıla oranla artış yaşandığını söyledi.

Mayoların, son yıllarda Arap ülkelerine de ihraç edildiğini kaydeden Kıymaz, "Mersin'de yaklaşık bir aydan beri mağazalarda yerini alan bu ürünler kısa zamanda satış rekoru kırdı. Eğitim seviyesi yüksek ve denize girmeyi seven bayanlar bu ürünleri tercih ediyor. Canlı renkleriyle insanlara birçok seçenek sunuyoruz. Bu yıl taytlı kısa kollu ve bonesiz ve ip askılı bonesi modeller üretildi" dedi.

Sezona büyük satışlarla başlayan tesettür mayoların yılın rekor satışını kırmaya hazırlandığını belirten Kıymaz, "Paraşüt kumaştan üretilen vücuda yapışmayan ve büyük bedenleri bulunan mayoların fiyatları 45 YTL'den 65 YTL'ye kadar çıkıyor. Bu yıl üretilen modern tarzdaki kısa kollu taytlı ürünler ise 25 YTL'den insanlara sunuluyor. NBB markasının ürettiği bu mayolar dış ülkelerden de yoğun ilgi görüyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?