4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tesisin ilk çöpü; Silifke Belediyesi'nden

Mersin'in Silifke ilçesinde Taşeli Belediyeler Birliği tarafından Tosmurlu Köyü Çamdüzü mevkiinde yaptırılan Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisine belediyeler çöp dökmeye başladı. İlk çöpü ise Silifke Belediyesi döktü.

Silifke Belediye Başkan Vekili Dr. Murat Güngör, Başkan Yardımcıları Gani Coşkun, Mahmut Nasuhoğlu, Zabıta Amiri Mehmet Taşer ve temizlik işleri ekipleri birlikte Tosmurlu Köyü sınırları içerisindeki katı atık bertaraf tesisini gezip, dökülen ilk çöpü yerinde inceledi.

Başkan Vekili Güngör, Göksu katı atık bertaf tesisinin Taşeli Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan projenin, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığının 3 milyon TL. ödenek vermesiyle yaptırıldığını kaydetti.

85 dönüm arazi üzerine kurulan tesiste, Arkum, Atayurt, Atakent, Taşucu, Yeşilovacık, Akdere, Uzuncaburç, Narlıkuyu beldeleri ve Silifke ilçesi belediye sınırları içerisindeki çöplerin depolanacağı ifade eden Güngör, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin yıllardır ilçenin özlemini çektiği bir proje olduğunu ve hayata geçirilmesiyle de bu özlemin sona erdiğini belirtti.

Tesisin, Silifke ve bölgesine en az 25 yıl hizmet verebilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Güngör, Tesisi üzerinde çevre düzenlemesi, pis su tutma tankları, izolasyonların, jeneratör kontrol merkezinin, idari binanın bulunduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 15:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?