5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

TESK Genel Başkanı Mersin'de

TESK GENEL BAŞKANI PALANDÖKEN MERSİN'DE

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın kan kaybının her tarafta devam ettiğini söyledi.

TESK Genel Başkanı Palandöken, Mersin'in Mut ilçesindeki Şoförler Odası önünde buluştuğu esnaflarla sohbet etti. Palandöken, esnafın sorunlarını dinledikten sonra çevre il ve ilçelerden gelen oda başkanları ile toplantıda bir araya geldi. Mut'un sorunlarını oda başkanlarının kendisine dosyalar halinde getirdiğini belirten Palandöken, sorunları yerinde görmek için ilçeye geldiğini vurguladı.

Coğrafi bakımdan Mut'un biraz daha şanslı olduğunu ancak esnaf sanatkardaki kan kaybının her yerde eşit olduğunu ifade eden Palandöken, "Bu makus talihi yeneceğiz. Elimizi taşın altına koyacağız. Ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Sizin ilçeye yabancı marketler gelince sizin alın teriniz mütevazı sermayenizi akşam arabaya dolduruyorlar oranın hurda Çin mallarını buraya getirip sıraya sokuyorlar. Türkiye'nin bu yanlış yapılanmanın düzeltilmesi lazım. Çünkü kuralsız bir ülke olmaz. Dünya ne yapıyorsa bizde onu yapacağız. Türkiye kurallar ülkesi her tarafta aynı yapacağız. Avrupa'da ne varsa bizde de o olacak" diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinde sıkıntı yaşandığını ancak Mut'un tarıma dayalı kendi dinamikleri olan bir ilçe olduğunu belirten Palandöken, "Kaşar, süt, kayısı, zeytin ve zeytinyağı vardı. Yani buradaki esnaf sanatkar kendi ayağının üzerinde duran geleceğini borçlandırmamış insanlardı. Şimdi herkesin bankalara borcu var ya kredi kartı borcu yada tefecilere borcu var. Bankalar ise devlete borcun yoksa kredi veriyor. Öyle adamı bulsak bize de lazım. 50 milyar dolarını sildiklerinize bir şey yok. Esnafın bir primini yatırmamış muayene etmiyorsunuz" şeklinde konuştu.

İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Eyüp Cülüç ise Mut'un önceleri 12 ay geliri olan bir ilçe olduğunu, esnafın pek bir sıkıntısı olmadığını, ancak son zamanlarda müthiş derecede sıkıntı başladığını kaydetti.

TESK GENEL BAŞKANI PALANDÖKEN MERSİN'DE
TESK GENEL BAŞKANI PALANDÖKEN MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 19:17:05
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 19:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kariyer IP: 88.232.121.xxx Tarih : 14.10.2009 10:41:54

TESK genel Başkanı Mut'a geldi. Esnafın derdini dinlemek için.E nerdeydi o dertli esnaf arkadaşlar oraya gelip niçin dertlerini ve isteklerini anlatmadılar. İnanın çok üzüldüm.Orada derdini biraz olsun anlatan bir tane esnaf vardı oda yufkacı isa beydi.