5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

THK'dan kurban derisi uyarısı!

KURBAN DERİLERİNİN TOPLANMASI

Türk Hava Kurumu (THK) Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, bugün Türkiye'de kurban derisi toplamaya yetkisi olan tek kurumun kendileri olduğunu hatırlatarak, söz konusu derilerin Türkiye ve Cumhuriyet aleyhine çalışan grupların ellerine geçmemesi için çalışmanın ülke insanını yurttaşlık görevi olduğunu söyledi.

Akın Atilla, THK Mersin Şubesi'nde düzenlemiş olduğu basın toplantısında yaklaşan 'Kurban Bayramı' ve toplanacak olan kurban derileriyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Kurumun bugün sadece aidat, bağış, fitre-zekat ve derilerden gelir elde ettiğinin altını çizen Atilla, bunun da yüzde 50'sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ünün Kızılay'a, yüzde 3'ünün Çocuk Esirgeme Kurumu'na ve yine yüzde 3'lük bir diliminin de Diyanet Vakfı'na verildiğine işaret etti.

THK'nınsa kalan yüzde 40'lık payla projelerini hayata geçirip, oldukça önemli çalışmalarda bulunmaya çalıştığını kaydeden Atilla, 84 yıllık bir geçmişe sahip olan kurumun bugüne kadar hiçbir şaibe olmadan, her bir kuşun hesabını verecek kadar açık ve şeffaf bir şekilde çalıştığını anlattı.

Atilla, THK'nın aynı zamanda da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk toplumuna bir emaneti olduğunun altını çizerek, Mersinlilere çağrıda bulundu ve kesilen kurbanların derilerini kendilerine vermelerini istedi. Kurban derisi toplamaya yetkili tek kurumun THK olduğunu hatırlatan Akın Atilla, "Başka hiçbir kurum, kuruluş, dernek veya vakfın deri toplamaya yetkisi yoktur. Bu tür deri toplamak suçtur. Kurban derilerinin, ülkemiz ve cumhuriyetimiz aleyhine çalışan kesim ve grupların ellerine geçmemesi için çalışmak, ülke insanının bir yurttaşlık görevidir aynı zamanda. Bu ülkeyi, ormanlarını korumak için, kimsesizleri, yoksulları, yetimleri kollamak için, Diyanet'e yardım etmek için kurban derilerini THK'ya verin. Mersinli hemşehrilerimizin sağduyusuna güveniyoruz" dedi.

THK tarafından verilen havacılık eğitimleri ve çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Atilla, bugüne kadar 5 bin pilot, 10 bin planör pilotu, 75 bin paraşütçü, 100 bin model uçakçının yanında 2 bin 500 yamaç paraşütçü yetiştirildiğini belirterek, hayata geçirilen projelerle de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) 351 adet uçak alınarak hibe edildiği bilgisini verdi. Kurumun fitre-zekat ve kurban derilerinden almış olduğu yüzde 40'lık payla, kendi deyimiyle adeta inanılmaz çalışmalar yaptığını savunan

Atilla, bu yıl 18 adet 1.5 tonluk yangın söndürme uçaklarına ek olarak 5 adet 6.5 tonluk hem denize, hem de karaya inebilen yangın söndürme uçağı satın alındığını, artık orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edilip, olası yangınların büyümeden söndürülebileceğini dile getirdi. Atilla, THK'nın bugün hızla gelişen hava ulaşım sektörünün ihtiyaç duyduğu pilot eğitimini verdiğini ifade ederek, yılda 200 pilot yetiştirecek kapasiteye ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 13:29:04
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 14:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?