2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

THK'dan Toroslar Belediyesi'ne ziyaret

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye'de havacılığın gelişmesinde önemli bir yere sahip olan Türk Hava Kurumu'na herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Remzi Turanlı, Ümit Karakuş ve İbrahim Kırmızıer, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı makamında ziyaret etti. Kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Turanlı, Başkan Tuna'dan kurban derilerinin toplanması konusunda destek istedi. Turanlı, ayrıca vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını de isteyerek, kurban derilerinin toplanması hususunda THK'nın yetkili olduğunu hatırlattı.

Türkiye'de havacılığın gelişmesinde önemli bir yere sahip olan Türk Hava Kurumu'na vatandaşların destek vermesi gerektiğini söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, Atatürk'ün öncülüğünde kurulan THK'nın, Türk havacılığı açısından çok önemli bir kuruluş olduğunu vurguladı.

Bu kuruluşu destekleme noktasında hassas davrandıklarını kaydeden Tuna, "Bu yıl kurban kesim yerlerinin sayısını arttırdık ve 23 kurban kesim noktasında vatandaşlarımızın kurbanlarını hijyenik şartlar içerisinde, uzman kasaplar eşliğinde kesmelerini sağlıyoruz. Tabii ki, kurban derilerinin resmi toplama yeri Türk Hava Kurumu'dur. Bu nedenle THK Mersin Şubesi yönetimi ile sürekli istişare içerisindeyiz. İnşallah bu yılda yine kurban derilerini THK'na kanalize etmek suretiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu şekliyle hem vatandaşımızın kurban kesimi yönünden sağlıklı ortamlarda, sıkıntı çektirmeden ibadetlerini yapmalarına vesile olacağız, hem de THK'na daha iyi şartlarda, daha ekonomisi düzgün bir yapıya kavuşturmak adına belediye olarak elimizden gelen katkıyı sunacağız" dedi.

Ziyaretin sonunda THK Mersin Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Hamit Tuna'ya, Toroslar'ın, Yumuktepe Höyüğü üzerinden çekilmiş olan panoramik fotoğrafı ile THK rozeti hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?