4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

THK'dan Vali Aksoy'a ziyaret

THK'DAN VALİ AKSOY'A ZİYARET

Türk Hava Kurumu (THK) Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, kurumun kuruluşunun 85. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında beraberindeki diğer şube yöneticileriyle birlikte Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu.

Burada konuşan Atilla, kurumun aynı zamanda da Mersin'deki 'Onursal Başkanı' olan Vali Aksoy'a kendilerine verdiği desteklerden dolayı da teşekkür etti. Atilla, ziyarette hazır bulunan THK Mersin Genç Kanatlar Birimi'ni de Hüseyin Aksoy'u tanıtarak, gençlere THK'nın geleceği gözüyle baktıklarını, kendilerinin yerine gelecekte söz konusu gençlerin görev yapacağını ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetini de yine onların taşıyarak, devraldıkları bayrağı en yükseğe çıkarmanın çabasını vereceklerine inandığını dile getirdi.

THK Genç Kanatlar Başkanı Sarper Bir ise, Mersin'de THK'yı tanıtmak ve havacılığı daha fazla sevdirebilmek için ilde paraşüt kulesi yapılması, tüm okullarda havacılık kulübü kurulması, sivil havacılık ve sportif havacılık için ilde küçük bir havaalanı yapılması talebini Vali Aksoy'a iletti.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, gençlerin kuruma ilgi duyması ve onların yönlendirilmesi bakımından ortaya konulan çalışmaları önemsediklerinin altını çizdi. Hüseyin Aksoy, "Umuyorum ki, genç arkadaşlarımızın da katkılarıyla THK, önümüzdeki süreçte daha farklı noktaya gelir. Genç arkadaşların bu tür çalışmaları bu anlamda oldukça önemli. Bu tür çalışmalar onların havacılık konusundaki genel bilgilerini daha iyi noktaya taşıyacağına inanıyorum" dedi.

Aksoy, kendisine iletilen talepleri dikkate aldıklarını, bu konuda ilgili kurumlarla görüşmelerde bulunup, imkan ve olanaklar çerçevesinde de gereken çalışmaların yapılacağı sözünü verdi. Konuşmaların ardından Akın Atilla, Vali Aksoy'a THK'yı simgeleyen bir uçak saati, havacılık kupasının yanı sıra Türk Kuşu şapkası hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:47:04
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 18:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?