3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

THK'den SYDV'ye yardım çeki

Türk Hava Kurumu (THK) Erdemli Şube Başkanı Ali Bilgen, 2007 yılında Erdemli’de fitre ve zekat gelirinden toplanan gelirin yüzde 50'sine tekabül eden 7 bin YTL’lik çeki Erdemli Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Şube Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Özefe’ye teslim etti.

Geçen yıl toplanan kurban derisi gelirlerinin de çekinin teslim edileceğini belirten THK Şube Başkanı Bilgen, “Geçen yıl toplam 5 bin 315 adet deri toplandık. Bu yıl ekonomik krize rağmen kurban derisinde yüzde 50 artış bekliyoruz” dedi.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de, “THK Türkiye’deki köklü ve önemli kurumlarından birisidir. Özellikle de havacılığın gençlere sevdirilmesinde büyük katkısının bulunuyor. Kurban derisi toplama yetkisi sadece THK’nındır. Herkes bu köklü kuruma destek vermelidir. THK’nın görevlendirdiği çalışanlara kurban derilerimizi makbuz karşılığında vermemiz gerekir” diye konuştu.

Özefe, THK’nın topladığı deri gelirlerinin yüzle 50’sinin Sosyal Yardımlaşma Vakfına verildiğini belirterek, "Vakfımıza verilen yardımlar fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yani Erdemli halkına geri dönmektedir. Bu nedenle kurban derilerini THK’ya verelim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?