5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

THM kursiyerlerine sertifika

Mersin'in Erdemli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği kursuna katılan kursiyerler sertifikalarını Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe’nin elinden aldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Türk Halk Müziği kursuna katılan kursiyerlere sertifika vermek ve türkü dinletisi için Erdemli Belediye Gözde Düğün Salonunda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Özefe, ilçedeki resmi kurum ve kuruluş amirlerinin törene katılmamasını eleştirerek, “Halk Eğitim Müdürlüğümüz birçok kurumun ihtiyacı olduğunda gerek folklor ekibi, gerekse halk müziği ile sanat müziği ve diğer ekipleri ile desteğini sağlarken HEM’in sertifika törenine ilgi göstermemelerine üzüldüm. Bu tür sosyal ve kültürel etkinliklere mazeretleri olmaksızın gelmeyenlere bundan sonra HEM müdürlüğünden hiçbir destek ve yardım yapılmayacak” dedi.

Uygulamalı Türk Halk Müziği kursuna katılan 23 kursiyere sertifikalarını veren Özefe, her meslek dalından kursa katılan kursiyerlere de teşekkür etti. THM korosu belge töreninden sonra müzik öğretmeni Satı Şen yönetiminde sevilen türkülerden oluşan dinleti sundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 14:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?