4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

THY'nin gözü 'Çukurova'da

THY'NİN GÖZÜ 'ÇUKUROVA'DA

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi' ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, havaalanı tamamlandığı gün seferleri başlatacaklarını söyledi.

Kotil, uçakları tamir amaçlı kente getiremeyeceklerini ancak kente turist taşıyarak, Mersin'in turizm alanında gelişimine katkı sunabileceklerini vurguladı.

Mersin'in çok güzel bir kent olmasının yanında tarih ve doğanın buluşma noktası olarak da öne çıktığını, turizm sektörü açısından kentin önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Temel Kotil, özellikle Tarsus ilçesine hayran kaldığını, THY'nin aylık gezi-kültür dergisi olarak öne çıkan 'Sky Life'da da en kısa sürede ilçenin tanıtımına yer vereceklerini dile getirdi. Mersin'de Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapımı gündemde olan uluslararası ölçekteki 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi' ile ilgili

çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydeden Kotil, projeyle birlikte Türkiye'nin en büyük hava üssünün Mersin'e yapılacağını vurguladı. Kotil, "THY, olarak biz havaalanı yapmıyoruz. Aksine biz kiracı, bir başka ifadeyle de müşteriyiz. Ama şunu söyleyeyim havaalanı bittiği gün biz buradayız. Bu noktada da bölgede yapılacak havaalanını dört ve hatta beş gözle bekliyoruz. Buraya uçaklarımızı tamir amacıyla getiremeyebiliriz ama kente turist taşıyabilir, Mersin'in turizm alanındaki gelişimine katkı

sunabiliriz. Şunu açıklıkla söyleyebilirim ki havaalanı hizmete girdiği gün gelir ve seferlerimizi başlatırız. Bunu Hatay'da yaptık, bunu Sinop'ta yaptık. Mersin'de de zaman kaybetmeden sefer başlatırız" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümüne denk gelen 2023 yılına kadar Türkiye'de her 100 kilometrede bir havaalanı yapılacağı sözüne de karşı çıkan Kotil, ihtiyaç duyulan ve yapılması gereken bölgelerde havaalanı olması gerektiğini vurguladı. Kotil, THY'nin uçak tamir merkezinin İstanbul olduğunu hatırlatarak, "Biz en çok para neredeyse oraya gidiyoruz. Bu açıdan hangarlarımızın merkezinin İstanbul'da kalması şimdilik daha doğrudur. Buraya uçak tamiratı getiremeyebiliriz.

Ama başka şeyler getirelim. Buraya çok turist getirelim. Burası için turizm çok önemli. Bunun için çalışalım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 15:16:01
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 16:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?