2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ticarete Home 2008 dopingi!

Mersin Mobilya, Ev Tekstili ve Dayanıklı Tüketim Malları Fuarı (Mersin Home-2008) ile birlikte Ortadoğu'dan gelen alım heyetleriyle Türk firmaları arasında uluslararası düzeyde ticari görüşmeler de başladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Forza Fuarcılık tarafından ortaklaşa organize edilen fuara; daha önce 13 ülkeden alım heyetinin geleceği açıklanmasına rağmen, dün başlayan etkinliğe sadece Irak, Filistin ve Umman'dan katılım olduğu bildirildi. Fuar; Çilek, Yataş, Bela, İpek, İşbir Yatak, Tefal, Brilliand, Homestil, Bürosit, Nexoff, Hilya Home ve Sherwood gibi önde gelen markaların da arasında bulunduğu toplam 80 Türk firmasının ürünlerini, Ortadoğu pazarına tanıtma fırsatı da sunuyor.
Organizasyonla birlikte yabancı alım heyetleriyle Türk firmalar arasındaki görüşmeler de başladı.

Gelişmeleri değerlendiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, mobilya sektörünün Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu ve bunun yanında da 1 milyona yakın istihdam gücüyle de sektörün öne çıktığını vurguladı.

Aşut, sektörün dünya toplam ticaretinde sahip olduğu 220 milyar dolarlık payla da tüm dikkatleri üzerine çektiğini belirterek, "Mersin Home-2008 Fuarı, sektörün üreticilerine dünya mobilya ticareti potansiyeli konusunda ışık tutarken, Türk mobilyasının pazar avantajları konusunda da yol gösterici olacak" dedi.

Mersin Yenişehir Fuar Merkezi'nde toplam 6 bin metrekarelik kapalı alanda düzenlenen fuar katılımcılarına, KOSGEB tarafından yüzde 60 oranında destek verildiğini hatırlatan Aşut, İtalya ve İspanya gibi mobilyada markalaşmış ülkeleri gerek tasarımı, gerekse de kalitesiyle zorlayan Türk firmalarının fuarla birlikte uluslararası alanda bilinirliği de artıracağını dile getirdi

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 12:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?