2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

TIR garajlarına şok baskın!

Mersin’de, kaçak akaryakıt satıldığı ileri sürülen TIR garajlarına operasyon düzenlendi. 6 TIR garajında, içerisinde tonlarca akaryakıt bulunan çok sayıda tank mühürlendi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Belediye Zabıta Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, Maliye ve Çevre ve Orman Müdürlüğü elemanlarıyla birlikte, daha önceden istihbarat çalışması yapılan 6 TIR garajına operasyon düzenledi.

Operasyonda, TIR garajlarında bulunan ve içerisinde tonlarca kaçak akaryakıt olduğu ileri sürülen tanklar, yapılan ölçümlerin ardından mühürlendi. Mühürleme işlemini zabıta ekipleri yaparken, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü elemanları numune aldı. Maliye ekipleri ise firmaları vergi yönünden inceledi. Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri de çevre kirliliği konusunda tutanak tuttu.

Polisin operasyon yaptığı TIR garajlarında çok sayıda tankere ait olduğu bildirilen yedek depo, stepne ve araç eklentilerinin olduğu görülürken, garaj çalışanları, tanklardaki akaryakıtın tankerciler tarafından kendilerine emanet bırakılan akaryakıt olduğunu ileri sürdü. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri firma sahipleri hakkında, "İzinsiz akaryakıt ticareti yapmak, vergi kanununa muhalefet ve kaçakçılığa zemin hazırlamak" iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Mersin’de geçtiğimiz günlerde polisin yaptığı bir başka operasyonda, Irak’taki ABD birliklerine akaryakıt götüren bir tanker, dolum yapmadan önce üzerindeki tamponlarını (yedek depo, stepne, su deposu, araç eklentileri) sökerek tartıya girdiği, dolum yaptıktan sonra da söktüğü ağırlıkları yeniden tankere koyarak, aynı ağırlıktaki akaryakıtı boşalttığı sırada yakalanmış, zanlılar hakkında akaryakıt kaçakçılığı suçundan işlem yapılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 12:07:00
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 15:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?