30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

TIR'lar Van yolunda

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Van'daki depremzedelere 4 tır dolusu gıda ve temel ihtiyaç malzemesi gönderdi.

Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, yazılı açıklamasında, depremin herkesi derinden etkilediğini ve üzdüğünü belirterek, afette hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi.

Depremde evlerini, eşyalarını kaybeden ve şu an yardıma ihtiyacı olan insanlara tüm Türkiye'nin destek olduğu bu günlerde, kendilerinin de yardım eli uzatma kararı aldıklarını ifade eden Ertan, şunları kaydetti:

''Şu an resmi bir ziyaret için yurt dışında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan, Van'da zor durumda bulunan vatandaşlarımız için bir hazırlık yapmamız talimatını verdi. Bu amaçla 4 tıra gıda maddesi ve temel ihtiyaç malzemelerini yükleyerek, Van'daki depremde zarar gören vatandaşlarımıza gönderdik. Battaniye, çocuk bezi, bakliyat, sebze ve meyvelerden oluşan yardımlar Mersinliler adına Van'daki depremzedelere gönderildi. Yardımlarımız ihtiyaç duyulması halinde devam edecektir.''

İlçe belediyelerinin de yapacağı yardımları Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde tek elden yollamayı düşündüklerini anlatan Ertan, vatandaşlardan da yardım etmek isteyenlerin, kullanılmış giysiler hariç olmak üzere, belediyeye ait 2381623 nolu telefonu arayarak, görevlilerle irtibata geçebileceğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2011 Çarşamba 19:15:43
Güncelleme :27 Ekim 2011 Perşembe 13:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?