5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tiryakiliğin bu kadarı!

Mersin'de yaşayan Garip Deniz adlı şahıs, sigaraya bağlı gırtlak kanserine yakalanmasına rağmen elinden sigarayı düşürmüyor. Deniz, ameliyatın ardından sigarasını doktorlar tarafından boğazına açılan delikten içiyor.

6 çocuk babası Garip Deniz (48), 1974 yılında başladığı sigara nedeniyle 1999 yılında gırtlak kanserine yakalandı. Kanser yüzünden 2001 yılında ameliyat olan Deniz, ameliyat öncesi narkozun az verilmesi nedeniyle dilini ısırarak kopardı.

Sonrasında tıbbi cihazların yardımıyla konuşan Deniz, yaşadığı bunca olumsuzluğa rağmen sigarayı elinden düşürmüyor. "Atın ölümü arpadan olsun" diyen Deniz, sigarasını boğazında açılan delikten içiyor. Çocuklarının, yakınlarının ve arkadaşlarının kendisine çok kızdıklarını söyleyen Deniz, "Ben bu illeti tam 35 yıldır bırakamadım ki, şimdi bırakayım. Kanseri yendim ama sigarayı yenemedim. Kimsenin benim gibi olmasını istemem" dedi.

Hastalığının ardından malulen emekli olduğunu ve geçimini emekli aylığı ile sürdürdüğünü ifade eden Garip Deniz, maaşının önemli bir bölümünü de yine sigaraya vermek zorunda olduğunu söyledi. Yaşamayı sevdiğini belirten Deniz, "Kendini ve hayatı seven herkese tek tavsiyem sigara içmemeleri. İnsanın kendine verebileceği en büyük ceza bu duman" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 13:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?